Pohdintoja mediaatiosta ja identiteetistä digitalisoituvassa yhteiskunnassa - Mäkinen, Olli; Naarmala, Jyri (Jyväskylän yliopisto, 2021)
Artikkelissa tarkastellaan välittymisprosessin kahdensuuntaista liikettä, välittymistä eli mediaatiota teoreettisessa mielessä sekä sitä, miten mediaatio osaltaan vieraannuttaa ja osaltaan saa aikaan vastareaktioita, mediaation vastaisia liikkeitä. Artikkelissa käsitellään Jean Baudrillardin sekä Marc Guillaumen ajatuksia välittymisestä ja anonymiteetista, jotka näiden kahden tutkijan mukaan kytkeytyvät yhteen. Lisäksi otetaan esille näkökulma ihmisen identiteetin muutoksesta, jota on laajasti käsitelty brittiläisessä Iso-Britannian hallituksen 2013 julkaisemassa ja rahoittamassa Future identities -tutkimuksessa (Future of identity 2013).
Keywords: fi=Tuotantotalous|en=Industrial Management|