Henkilöstön päihde- ja rahapeliriippuvuuksien tunnistaminen yrityksissä : Yritysten ja riippuvaisten näkemyksiä - Mäki, Elviira (My University, 2024)
Tämän tutkimuksen tavoitteena oli tutkia yritysten ja riippuvaisten näkemysten pohjilta sitä, kuinka hyvin yrityksissä tunnistetaan henkilöstön päihde- ja rahapeliriippuvuuksia. Lisäksi tutkimuksessa tarkasteltiin, millaisia käytänteitä yrityksissä on olemassa riippuvuusongelmien tunnistamiseen ja hoitamiseen liittyen sekä miten näitä käytänteitä voisi kehittää. Riippuvuuksien tunnistamiseen olisi syytä panostaa yrityksissä, sillä mitä varhaisemmassa vaiheessa henkilöstön riippuvuuksia pystytään tunnistamaan, sitä nopeammin he pääsevät avun piiriin ja palautuvat työkykyisiksi. Mitä aikaisemmin työntekijän riippuvuussairaus tunnistetaan ja hänet ohjataan hoitoon, sitä merkittävämpi on myös työnantajan kustannussäästö. Vastuullisen henkilöstöjohtamisen näkökulmasta tarkasteltuna yrityksillä on vastuuseen perustuva velvollisuus tunnistaa ja hoitaa työntekijöiden riippuvuuksia. Vastuullisen henkilöstöjohtamisen tehtäväkenttään kuuluu muun ohessa henkilöstöstä huolehtiminen, henkilöstön osaamisen kehittäminen sekä henkilöstön työkyvyn varmistaminen. Vastuullisuus ilmenee erityisesti työntekijöitä kohtaan osoitetussa rehellisyydessä, asianmukaisten työolosuhteiden ja ympäristön tarjoamisessa, kehitysmahdollisuuksien esilletuonnissa sekä työntekijöiden fyysisen ja psykososiaalisen hyvinvoinnin aktiivisessa huomioimisessa. Tässä tutkimuksessa käytiin läpi merkittävää kirjallisuutta vastuullisesta henkilöstöjohtamisesta sekä riippuvuuksista ja niiden tunnistamisesta ja hoitamisesta, sillä työntekijöiden riippuvuuksien tunnistaminen ja hoitaminen on osa vastuullisen henkilöstöjohtamisen tehtäväkenttää. Henkilöstöstä huolehtiminen, työkyvyn varmistaminen sekä työntekijöiden hyvinvoinnin varmistaminen edellyttävät myös henkilöstön riippuvuuksien tunnistamista. Tutkimustulosten perusteella yritysten edustajien ja riippuvaisten henkilöiden näkemykset siitä, kuinka yrityksissä tunnistetaan ja hoidetaan riippuvuuksia, olivat keskenään hyvin erilaisia. Yritysten edustajat uskoivat tunnistavansa päihde- ja rahapeliriippuvuuksia hyvin. Tosiasiassa tunnistettujen päihde- ja rahapeliriippuvuuksien määrä oli kuitenkin alhainen. Riippuvaisten kertoman mukaan heidän riippuvuutensa näkyvät työelämässä monin eri tavoin, kuten alentuneena työtehona ja muuttuneena persoonana. Tästä huolimatta riippuvaiset työntekijät pystyivät piilottelemaan riippuvuuksiaan kauan työelämässä. Tulosten mukaan yritysten riippuvuuksien hoitoon ja tunnistamiseen liittyvissä käytänteissä oli selvästi parantamisen varaa. Riippuvuuksien tunnistamisen ja hoitoon ohjauksen parantamiseksi korostettiin avoimempaa yrityskulttuuria, varhaisen puuttumisen merkitystä, vaihtoehtoisten hoitomuotojen suosimista (esimerkiksi Minnesota-hoidon) sekä esihenkilöiden tarvetta paremmalle koulutukselle henkilöstön riippuvuuksista.
Keywords: henkilöstö; henkilöstöjohtaminen; työhyvinvointi; riippuvuus; työntekijät; johtaminen; yritykset; työelämä; hyvinvointi; alkoholi (päihteet); fi=Johtaminen ja organisaatiot|en=Management and Organization|; fi=Henkilöstöjohtamisen maisteriohjelma|en=Master's Programme in Human Resource Management|