IS Reviews 2025 - Järvinen, Pertti; Hälinen, Raimo (Vaasan yliopisto, 2025)
Tämä raportti on tarkoitettu tukemaan tutkimustyötä tietojärjestelmätieteen alueella. Raporttiin on poimittu alan keskeisiä artikkeleita, joita on lyhyesti referoitu. Tiivistelmän lukija saa tietää, mikä aihe kiinnostaa tutkimuksen tekijää, mitkä ovat artikkelin tulokset ja kuinka ne on saatu (mitä voidaan sanoa tulosten luotettavuudesta). Hän voi tietyn tiivistelmän perusteella päättää, tutustuuko hän syvällisesti artikkeliin vai ohittaako sen. Järvinen on tehnyt artikkelien tiivistelmiä vuodesta 1991 alkaen osana jatko-koulutusseminaareja. Hälinen on ainakin vuodesta 2020 alkaen kommentoinut artikkeleita ja on vuodesta 2023 tuottanut tiivistelmiä. Kummankin huomautukset osoittavat, että ko. artikkelin olisi voinut tehdä toisinkin. Artikkelien valinta on pulmallinen tehtävä. Olemme etsineet katsausartikkeleita, jotta jatko-opiskelijat pääsisivät niiden avulla tutkimuksensa alkuun. Myös entistä uudempia artikkeleita on mukana. Samoin uusia teorioita, malleja ja viitekehyksiä sisältäviä artikkeleita on valittu mukaan. Tiivistelmään on kopioitu alkuperäinen abstract (italic), jotta lukija saa käsityksen, mihin kirjoittajat ovat pyrkineet.

This report is intended to support research work, and the topic of the articles concerns information systems and computing milieus (cf. ACM). The articles in this report are summaries prepared by doctoral students. This report is intended to help a postgraduate student become familiar with the IS literature. Based on the summary, s/he can get a crude view of the article, and s/he can later seek and read the original article. At the end of some summaries is a short evaluation of the article, its merits, and shortcomings. Those comments may help a student improve his/her ability to read and evaluate other articles. Järvinen has published summaries since 1991. They are written as part of seminars for doctoral students. Hälinen joined to evaluate and comment on articles in 2020. Hälinen is from 2023 producing summaries. Their commnets demonstrate that it is possible to realize that article in a different way. Selecting articles is challenging. In our attempt to help doctoral students become familiar with IS research, we have included new articles containing theories, models, and frameworks. This document will feature all articles read, summarised, and reviewed during 2023-2024. Please note that some parts of the summaries are written in English. Each article includes original abstracts in italic.
Keywords: tutkimus; artikkelit (julkaisut); tietojärjestelmätiede; kirjallisuuskatsaukset; arviointi; tiedonhankinta; kirjoittaminen; fi=Tietojärjestelmätiede|en=Information Systems|