Yrityskauppa, sopimusoikeuden kannalta - Korkeamäki, Tuomas (My University, 2003)
Tutkielmassa tarkastellaan yrityskauppoja sopimusoikeuden näkökulmasta. Yrityskauppojen onnistuminen on tärkeää yritykseen sidoksissa olevien tahojen kannalta ja talouselämän toimivuuden turvaamiseksi. Yrityskaupan toteutuminen alkuperäisten suunnitelmien mukaisesti ilman riitaisuuksia, on toivottavaa kaikkien osapuolien kannalta. Sopimusneuvottelut synnyttävät osapuolten välille suhteen, jonka puitteissa heidän on ainakin osittain otettava huomioon vastapuolensa. Sopimusehtojen huolellinen laatiminen ja niiden merkityksen ymmärtäminen, ovat välttämättömiä yrityskaupan onnistumiselle. Yrityskaupan vaikutukset ulottuvat ostajan ja myyjän ohella myös yrityksen sidosryhmiin. Tutkimusaineistoa suoranaisesti yrityskauppoja koskeviin kysymyksiin on niukasti, kuitenkin muita sopimuksia koskeva aineisto on varauksella sovellettavissa yrityskauppoihin. Tutkimuksen tärkeimmät oikeuslähteet ovat lainsäädäntö ja oikeuskirjallisuus. Oikeuskäytännön merkitys tutkimuksessa on pieni, johtuen välimiesmenettelyn yleisyydestä yrityskaupoissa. Tutkielmassa selviää yrityskauppasopimuksen tekemisen eri vaiheet ja niiden merkitys osapuolille. Tärkeimpien sopimusehtojen sisältö ja niiden merkitys osapuolille selvitetään tutkimuksessa, kuten myös niiden vaikutukset sidosryhmiin. Yrityskaupan jälkitoimet ja niiden merkitys selvitetään tutkimuksessa.
Keywords: Yrityskauppa; Sopimusoikeus; Sopimusehdot; fi=Talousoikeus|en=Business Law|