HR-analytiikka; Tiedolla johtamisen mahdollisuus Case Valmet Automotive Oy - Murtojärvi, Sanna (My University, 2018)
HR-analytiikka on viime vuosina noussut ajankohtaiseksi teemaksi henkilöstöjohtamisen kentällä. Yhä useampi organisaatio on tunnistanut aiheen ajankohtaisuuden ja potentiaalin. Datan määrä kasvaa jatkuvasti ja myös henkilöstötoiminnoilla on hallussaan paljon arvokasta tietoa. Siitä huolimatta henkilöstötoiminnot kykenevät vain harvoin hyödyntämään itse tai mahdollistamaan liiketoiminnalle faktatietoa päätöksenteon tueksi. Samaan aikaan henkilöstötoiminnon rooliin kohdistuu muutospaineita. Henkilöstötoiminnon odotetaan olevan liiketoiminnan aito kumppani ja tuomaan tukensa strategisten tavoitteiden saavuttamiseen. HR-analytiikka on yksi työväline henkilöstötoiminnolle, jolla se voi toimia liiketoiminnan kumppanina. Tämän tutkimuksen tavoitteena on selvittää yrityksen ylimmän johdon odotukset ja toiveet HR-analytiikalle seuraavien kysymysten kautta: Mitä henkilöstötoiminnon tietoa yrityksen ylin johto tarvitsee operatiivisen ja strategisen johtamisen tueksi? Mitkä henkilöstöhallinnon osa-alueet ovat kriittisiä aiheita tarvittavan analytiikan osalta ja millaista HR-analytiikkaa järjestelmästä halutaan saada? Tutkimus koostuu kirjallisuuskatsauksesta sekä empiirisestä osuudesta. Kirjallisuuskatsauksessa käsitellään henkilöstöjohtamisen, kyvykkyyksien johtamisen sekä HR-analytiikan teoriaa. Tutkimuksen case-yrityksenä on Valmet Automotive Oy. Tutkimus toteutettiin kvalitatiivisena tutkimuksena, käyttäen puolistrukturoitua teemahaastattelua. Tämä tutkimusmenetelmä mahdollisti tutkittavan aiheen teemojen kokonaisvaltaisen käsittelyn. Tutkimuksen empiirinen aineisto koostuu 11 haastattelusta. Haastateltavat toimivat yrityksessä liiketoimintalinjojen johdossa, henkilöstötoiminnoissa sekä konsernin johdossa. Tulosten mukaan ylimmälle johdolle tärkeimmät teemat HR-analytiikan kannalta ovat kyvykkyyksien johtaminen, johtaminen ja kulttuuri, rekrytointi sekä organisaatiorakenteen kehittäminen. Analytiikalta odotetaan luotettavuutta, läpinäkyvyyttä sekä vertailtavuutta. HR-analytiikka ja ennustaminen koettiin tärkeiksi työvälineiksi strategisten tavoitteiden saavuttamisessa ja proaktiivisessa johtamisessa.
Keywords: HR-analytiikka; henkilöstötoiminto; talent management; kyvykkyydet; fi=Johtaminen ja organisaatiot|en=Management and Organization|; fi=Kasvuyrityksen johtamisen maisteriohjelma|