Miten julkisen terveydenhuollon talouteen liittyvistä organisaatiomuutoksista viestitään? : Tarkastelussa ulkoisen viestinnän argumentoinnin diskurssit - Kimpimäki, Emmi (My University, 2025)
Julkisessa terveydenhuollossa tapahtuu nykypäivänä paljon erilaisia organisaatiomuutoksia. Organisaatiomuutokset voivat olla erilaisia niin kokonsa kuin rakenteensakin puolesta. Hyvinvointialueiden tulee pyrkiä tasapainottamaan taloutensa vuoden 2026 loppuun mennessä, minkä vuoksi moniin organisaatiomuutoksiin liittyy tällä hetkellä taloudellinen näkökulma. Organisaatiomuutokset voivat aiheuttaa epätietoisuutta hyvinvointialueiden asiakkaissa. Suomalaisten luottamus terveydenhuoltojärjestelmää kohtaan on vähentynyt. Onnistuneen organisaatiomuutoksen yksi tärkeimmistä tekijöistä on onnistunut viestintä. Ulkoisella viestinnällä tarkoitetaan organisaation ulkopuolelle suunnattua tiedottamista ja vuorovaikutusta. Argumentoinnin avulla pyritään tukemaan tiedotettavaa asiaa ja tekemään siitä uskottava. Tämä pro gradu -tutkielma vastaa tutkimuskysymykseen: Millaisia muutosten argumentointiin liittyviä diskursseja on tunnistettavissa kolmen hyvinvointialueen talouteen liittyvien organisaatiomuutosten ulkoisessa viestinnässä? Tutkielman tavoitteena on löytää talouteen liittyvien organisaatiomuutosten argumentointia kuvaavia diskursseja. Diskurssien avulla lisätään ymmärrystä siitä, miten hyvinvointialueiden asiakkaille perusteellaan talouteen liittyviä organisaatiomuutoksia. Aihetta ei aiemmin ole tutkittu tästä näkökulmasta. Tutkimusaineisto koostuu kolmen hyvinvointialueen Internet-sivuilta kerätyistä ulkoisen viestinnän julkaisuista, jotka on julkaistu 1.7.2024–30.6.2025. Tämä ajanjakso kuvaa puoliväliä hyvinvointialueiden perustamisen ja niiden talouden tasapainottamisen määräajan välillä. Aineisto on analysoitu Fairfcloughin ja Faircloughin argumentaatioteoriaan ja -analyysiin kytkeytyvää kriittisen diskurssianalyysin menetelmää soveltaen. Aineistosta löydettiin seitsemän tutkimuskysymykseen vastaavaa argumentaation diskurssia. Nämä diskurssit ovat: lait ja asetukset ohjaavat toimintaa, raha ja rahoittaja, vaikuttavuus toiminnassa, tavoitteena yhdenvertaiset palvelut, myönteinen muutos, asiantuntijan muutosta vahvistava kommentointi ja asemoituminen. Löydetyt argumentaatiota kuvaavat diskurssit avaavat hyvin, miten hyvinvointialueiden toimintaa ohjaa lait ja asetukset, ne pyrkivät vaikuttavuuteen toiminnassa ja asettavat yhdenvertaiset palvelut tavoitteekseen. Raha on keskeisessä asemassa hyvinvointialueiden talouteen liittyviä organisaatiomuutoksia tehtäessä. Muutosprosessissa on tärkeää ymmärtää, miksi muutos on tarpeellinen: myönteinen muutos diskurssi kuvaakin muutoksen tuomia positiivisia puolia ja täten heijastaa muutoksen tarpeellisuutta. Myös asiantuntija voi kommentoinnin kautta tuoda auktoriteetillaan vahvistuksen muutoksen tarpeellisuuteen. Asemoituminen-diskurssissa muutosta argumentoidaan suhteessa muihin toimijoihin. Keskeisenä tuloksena voidaan todeta, että aineiston julkaisuja oli argumentoitu monipuolisesti, eri argumentaation premissein.
Keywords: terveydenhuolto; hyvinvointialueet; organisaatiomuutokset; ulkoinen viestintä; argumentointi; diskurssianalyysi; fi=Sosiaali- ja terveyshallintotiede|en=Social and Health Management|; fi=Hallintotieteiden maisteriohjelma|en=Master's Programme in Administrative Sciences|