Sosiaalinen media ja sen rooli Suomalaisten elämässä - Koponen, Samuli (My University, 2019)
Tässä tutkimuksessa esitellään laajamittaisesti sosiaalinen media, sen palvelut sekä sen erilaiset palvelutyypit. Tutkimuksessa esitellään sosiaalisissa medioissa tapahtuvaa toimintaa sekä siellä saavutettavia hyötyjä sekä siellä kohdattavia uhkia. Tutkimuksen tarkoituksena oli selvittää, miten sosiaalista mediaa kannattaa käyttää. Tutkimuksen päätavoitteena oli saada selville miten suomalaisten tai suomessa asuvien sosiaalisen median käyttö on kehittynyt 2010-luvulla. Tarkoituksena oli myös selvittää mitkä ovat suomalaisten käyttämät sosiaalisen median kanavat sekä minkä verran sosiaalisen median kanavoissa suomalaiset viettävät aikaa. Lisäksi tutkimus selvittää yritysten sosiaalisen median käyttöä. Tutkimus esittelee sosiaalisen median palveluista laajemmin yhteisöpalvelu Facebookin, mikroblogipalvelu Twitterin ja kuvienjakopalvelu Instagramin. Näiden lisäksi tutkimuksessa esitellään muitakin sosiaalisen median palveluita. Tutkimuksessa tarkastellaan vahvasti yhteisöpalveluiden sekä pikaviestipalveluiden käytön kehitystä mittausjakson aikana. Tutkimuksessa selvitetään, miten eri ikäisten ihmisten käyttö poikkeaa toisistaan. Tutkimuksen valmistuttua selvisi, että sosiaalinen media on tarjonnut uuden toimintaympäristön toimijoille ja saanut ihmiset lähemmäksi toisiaan maantieteellisistä etäisyyksistä välittämättä. Sosiaalisen median käyttö on kasvanut paljon ja siitä on tullut tärkeä asia suomalaisille käyttäjille. Suurin osa suomalaisista kuluttaa sosiaalista mediaa hyvin aktiivisesti. Yleisimmät syyt sosiaalisen median käytölle läpi koko mittausjakson oli kavereiden tekemisten seuraaminen, heidän kanssaan käytävä keskustelu sekä tiedonhankinta. Yrityksille tärkeimmät syyt olivat yrityksen imagon parantaminen, pääseminen lähemmäksi asiakkaita sekä myynnin lisääminen. Työ on kirjallisuuskatsaus, jonka alku antaa lukijalleen laajan kuvan sosiaalisesta mediasta, sen palveluista sekä käyttäjistä lähteistä saatuihin tietoihin nojaten. Työn lähdemateriaalina on käytetty alasta kertovaa kirjallisuutta sekä alan tutkimuksia ja tilastoja vuosilta 2010-2018.
Keywords: Facebook; Instagram; Sosiaalinen media; WhatsApp; YouTube; fi=Tietotekniikka (KTM)|en=Computer Science|; fi=Teknisen viestinnän koulutusohjelma|en=Technical Communication Programme|