Risks and Risk Management in the Renewable Energy Transition - Raitasuo, Oskari (My University, 2026)
Vihreän siirtymän kriittisyys on kerännyt kasvavaa huomiota viime vuosikymmenten aikana, minkä takia myös uusiutuvan energian tuotantotavat ovat keränneet kasvavaa huomiota. Uusiutuva energia on kasvattanut markkinaosuuttaan merkittävästi viime vuosikymmenten aikana, mikä on myös kasvattanut sen kiinnostavuutta tutkimuskohteena. Uusiutuvan energian ominaisuudet poikkeavat kuitenkin merkittävästi perinteisistä fossiilisista energialaitoksista, minkä integrointi nykyiseen markkinainfrastruktuuriin voi olla fundamentaalisesti haastava prosessi. Tämä integrointi epäoptimoituun markkinainfrastruktuuriin voi aiheuttaa huomattavia riskejä uusiutuvan energian hankkeille, joille fossiiliset tuotantolaitokset eivät altistu. Tämän tutkielman tarkoitus on tunnistaa nämä riskit talousteorian mallien ja akateemisen kirjallisuuden pohjalta ja tutkia, mikäli nämä riskit voidaan observoida jo nykyisessä Euroopan sähkömarkkinassa. Lisäksi tämä tutkielma pyrkii tutkimaan rahoitusjohdannaisia ja julkisia kannustimia, joilla uusiutuvan energian hankkeet voivat minimoida näiden riskien vaikutuksen hankkeen kannattavuuteen.
Keywords: renewable energy sources; fi=Laskentatoimi ja rahoitus|en=Accounting and Finance|; fi=Kauppatieteiden kandidaattiohjelma|en=Bachelor Programme in Business Studies|; Finance