KIBS ja niiden monet mahdollisuudet : Mitä tarkoittaa KIBS ja kuinka se voi vaikuttaa yrityksiin ja talouksiin - Hammarén, Akseli (My University, 2022)
Tämän tutkimuksen tarkoitus on tarkastella mitä tieto- ja osaamisintensiiviset liike-elämän pal-velut tarkoittavat ja kuinka eri taloudet, sekä yritykset käyttävät tai voivat hyötyä niistä. En-simmäisenä tutkimuksessa avataan mitä tieto- ja osaamisintensiivisillä liike-elämän palveluilla (KIBS) tarkoitetaan. Tutkimuksessa osoitetaan esimerkkien kautta, kuinka laajasti taloudet voivat hyödyntää tieto- ja osaamisintensiivisiä liike-elämän palveluita. Esimerkkejä on eri mais-ta, kuvaten kuinka tieto- ja osaamisintensiivisiä liike-elämän palveluita voidaan käyttää ja mitä lisäarvoa ne tuovat. Tutkimuksessa on OECD tietoja käyttäen selvitetty KIBS osuudet yksityisen sektorin arvonlisästä, sekä verrattu niiden muutoksia ja kasvua. Tarkasteltavia maita ovat Suomi, Slovakia, Espanja, Trinidad ja Tobago. Esimerkkimaat ovat erilaisista lähtökohdista, jot-ta lukijalle välittyy todellinen kuva tieto- ja osaamisintensiivisten liike-elämän palveluiden mo-nimuotoisuudesta. Tutkimus osoittaa tieto- ja osaamisintensiivisten liike-elämän palveluiden olevan alati muutok-sessa ja ne kehittyvät jatkuvasti. Esimerkeissä esiintyvät valtiot osoittavat tieto- ja osaamisin-tensiiviset liike-elämän palvelut tarjoavan kasvumahdollisuuksia lähtökohdista riippumatta. Empiirinen osio viittaa siihen, että tieto- ja osaamisintensiiviset liike-elämän palvelut toimivat mahdollistajana.
Keywords: innovaatiot; liike-elämä; palveluyritykset; tieto- ja viestintätekniikka; tutkimus; digitalisaatio; tieto; fi=Taloustiede|en=Economics|; fi=Taloustieteen maisteriohjelma|en=Master's Programme in Economics|