Väestönkasvun taloudelliset vaikutukset - Wawerek, Jürgen (My University, 2003)
Euroopan väkiluvun arvioidaan laskevan tulevaisuudessa, kun taas USA:n väkiluvun arvioidaan nousevan. Tutkimuksen tarkoituksena on kartoittaa väestönkasvun taloudellisia vaikutuksia Euroopan ja USA:n näkökulmista. Viitekehikkona käytetään Solowin ja Romerin kasvumalleja. Toinen tarkoitus on peilata mallien antamia tulemia väestönkasvun vaikutuksista todellisuuteen sekä selittää mahdollisia ristiriitoja todellisuuden ja mallien välillä. Aineistona tutkimuksessa on käytetty makrotalouden kirjoja, jotka käsittelevät taloudellista kasvua sekä muutamia tutkimuksia ja lehtiartikkeleita. Tutkimuksen tulos oli, että väestönkasvu vaikuttaa käytännössä talouteen mallien ennustamalla tavalla, mutta vaikutusten määrästä on monenlaisia eri näkemyksiä. Mallit eivät ota kaikkia väestönkasvuun liittyviä taloudellisia vaikutuksia. Mallien testaamista vaikeuttaa mallien ulkopuoliset tekijät, joilla on taloudellisia vaikutuksia.
Keywords: taloudellinen kehitys; väestönkasvu; talouskasvu; kasvumallit; fi=Kansantaloustiede|en=Economics|