Tutkimus Tiimityöskentelystä - Räsänen, Jukka (My University, 2008)
Tämän tutkimuksen tutkimusongelmana on selvittää, missä kehitysvaiheessa kohdeor-ganisaatiossa alkanut tiimitoiminta on. Tutkimuksen tavoitteena on pyrkiä kuvaamaan tärkeimpiä tiimiorganisaatioon liittyviä teoreettisia käsitteitä, analysoida, onko tutki-muksesta saadun aineiston pohjalta havaittavissa sellaisia tekijöitä, jotka vaikeuttavat tiimien kehittymistä, sekä tiimien toimintaa Elisa Internetpalvelut Oy:ssä ja pyritään esittämään kehittämisehdotuksia kyselytutkimuksessa ilmenneiden ongelmien korjaami-seksi. Tutkimuksen aineisto kerättiin kyselytutkimuksella tiimin jäseniltä. Kyselyn vastauspro-sentiksi tuli 84,6 %. Tutkimuksessa mukana olleiden tiimien tiimitoiminta on vasta muotoutumisvaiheessa. Tärkeimpänä tuloksena voidaan pitää havaittuja ongelmia ja puutteita tiimien tavoittei-den, sekä päämäärien asettamisessa. Myös ilmenneet tiedonkulun puutteet ja esimieheltä saadun palautteen riittämättömyys vaikeuttavat tehokasta tiimityöskentelyä. Tärkeimpä-nä kehityskohteena tiimientoiminnan kehittymiselle pidän tiimin päämäärän ja tavoit-teen asettamista tiimin jäsenten toimesta niin, että kaikki jäsenet sitoutuvat asetettuun päämäärään.
Keywords: tiimi; tiimiorganisaatio; fi=Johtaminen ja organisaatiot|en=Management and Organization|; fi=Liiketoimintakonsultoinnin koulutusohjelma|