Työnantajan keinot monipaikkaista työtä tekevän työntekijän työhyvinvoinnin tukemiseksi : Narratiivinen kirjallisuuskatsaus - Jolkkonen, Ninni (My University, 2021)
Monipaikkaisen työn tekeminen on lisääntynyt räjähdysmäisesti viime vuosina jatkuvan teknologian kehittymisen myötä, ja suunta tulee olemaan jatkossakin sama. Monipaikkaisessa työssä on paljon etuja, mutta se saattaa aiheuttaa myös haasteita työntekijän työhyvinvoinnille. Tämän vuoksi on erittäin tärkeää, että kyseisen työmuodon aiheuttamiin haasteisiin kiinnitettäisiin huomiota niin työntekijöiden kuin myös organisaatioiden taholta, jottei tämä työnteon malli olisi uhka työntekijöiden työhyvinvoinnille vaan pikemminkin päinvastoin. Tämän pro gradu -tutkielman tavoitteena on tarkastella niitä keinoja, joiden avulla työnantajan on mahdollista tukea monipaikkaisesti työskentelevää työntekijää siten, että työstä aiheutuisi enemmän työhyvinvointia kuin työpahoinvointia, ja täten vastata tutkimuskysymykseen: Millä keinoin työnantajan on mahdollista ylläpitää tai lisätä monipaikkaista työtä tekevän työntekijän koettua työhyvinvointia? Lisäksi tutkielman teoriaosassa on tarkasteltu monipaikkaisuutta ilmiönä ja työhyvinvointia käsitteenä, sekä peilattu työhyvinvointia monipaikkaisen työnteon malliin. Tutkimusmenetelmänä tässä pro gradu -tutkielmassa on käytetty narratiivista kirjallisuuskatsausta, ja aineisto on kerätty elektronisista tietokannoista. Tutkimusaineisto koostuu 20 kansainvälisestä artikkelista, ja se on analysoitu käyttämällä aineistolähtöistä sisällönanalyysia. Tulosten perusteella työhyvinvointiin monipaikkaisessa työssä vaikuttaa työnantajan toiminta seitsemällä eri osa-alueella, jotka ovat: organisaatiokulttuuri ja etätyöpolitiikka, viestintä, työvälineet, yhteisöllisyys, esimiestyö ja johtaminen, osaaminen sekä sosiaalinen tuki. Vaikka tässä pro gradu -tutkielmassa kyseiset osa-alueet on jaoteltu omiksi luokikseen, vaikuttavat ne toinen toisiinsa, ja täten monipaikkaisen työn onnistunut ja terveellinen toteuttaminen organisaatioissa on riippuvaista kaikista kyseisistä osatekijöistä. Tämän pro gradu -tutkielman tulosten perusteella on pääteltävissä, ettei ole olemassa yksiselitteisiä käytännön tapoja, joita toteuttamalla organisaatioiden olisi mahdollista ylläpitää työhyvinvointia monipaikkaisessa työssä. Työntekijät ja työnantajat ovat erilaisia, ja se mikä toimii toisessa organisaatiossa, ei välttämättä toimi toisessa. Yksittäisiä keinoja tärkeämpää onkin, että työnantajat pyrkisivät soveltamaan erilaisia työhyvinvointia tukevia menetelmiä ja toimintatapoja organisaation työntekijäprofiili sekä ideologia huomioiden.
Keywords: työhyvinvointi; etätyö; työntekijät; fi=Sosiaali- ja terveyshallintotiede|en=Social and Health Management|; fi=Hallintotieteiden maisteriohjelma|en=Master's Programme in Administrative Sciences|