Tuotelanseeraukset osana yrityksen kasvustrategiaa - Markku, Kettunen (My University, 2026)
Älypuhelinmarkkina on kypsä, voimakkaasti kilpailtu ja teknologisesti nopeasti muuttuva toimiala, jossa tuotteiden jatkuva uudistaminen on keskeinen osa yritysten kilpailukykyä. Tämän tutkielman tarkoituksena on tarkastella, miten tuotelanseerauksia voidaan hyödyntää osana yrityksen kasvustrategiaa. Tutkimuksen ensimmäisenä tavoitteena on tarkastella, millaisia kasvustrategisia vaihtoehtoja yritykset voivat hyödyntää liiketoimintansa kehittämisessä. Tarkastelu aloitetaan markkinatilanteen analysoinnilla, minkä jälkeen kasvustrategioita käsitellään perinteisten markkinoinnin mallien avulla. Toisena tavoitteena on tarkastella, mitä tuotelanseeraukset ovat ja millainen rooli niillä on yrityksen menestymisessä. Kolmantena tavoitteena on analysoida case-yritys Honorin älypuhelinten tuotelanseerauksien merkitystä osana yhtiön kasvustrategiaa. Tutkielma toteutettiin kirjallisuuskatsauksena, jossa hyödynnettiin aiempaa tutkimuskirjallisuutta ja Honorin toimintaa kuvaavaa julkista aineistoa. Teoriaosuudessa tarkastellaan yrityksen kasvustrategian vaihtoehtoja, markkinan elinkaarta, tuotteen elinkaarta sekä tuotelanseerauksen merkitystä yrityksen toiminnalle. Näiden pohjalta muodostetaan viitekehys, jonka avulla analysoidaan Honorin toimintaa case-yrityksenä. Tutkielman perusteella voidaan todeta, että tuotelanseeraukset muodostavat teknologiapainotteisilla ja kypsillä markkinoilla keskeisen strategisen välineen, jonka avulla yritys voi uudistaa tuotetarjoomaansa, erottautua kilpailijoistaan ja vahvistaa brändiään. Honorin tapaus osoittaa, että tuotelanseerauksilla on ollut merkittävä rooli yhtiön kasvustrategian toteuttamisessa erityisesti sen jälkeen, kun se irtautui Huaweista ja joutui rakentamaan asemansa uudelleen itsenäisenä toimijana. Honorin kasvustrategia näyttäytyy tarkastelun perusteella ennen kaikkea tuotekehitysstrategiana.
Keywords: markkinointi; yritysstrategiat; lanseeraus; fi=Markkinointi|en=Marketing|; fi=Kauppatieteiden kandidaattiohjelma|en=Bachelor Programme in Business Studies|