Johtamistoimintaa jäsentävät konstruktiot. - Nikulin, Heikki (My University, 2004)
Konstruktivistisen lähestymistavan mukaan johtaminen ja esimiestyö on monien sekä eksplisiittisten että implisiittisten määrittelyjen rajoittama ja mahdollistama. Sen mukaisesti keskeinen tutkimusongelma on, millaisia omaa työtä sekä organisaatiota koskevia todellisuuden jäsennyksiä johtajilla ja esimiehillä on ja millaisia vaikutuksia niillä on työn tekemiseen ja organisaatiokäyttäytymiseen. Tätä tutkittiin konstruktivistisessa viitekehyksessä, jossa sosiaalisen konstruktionismin ja radikaalikonstruktivismin lisäksi ja niitä selittävinä ovat representaatioteoria, 2. asteen kyberneettinen ohjaus, autopoiesis ja yksilön autonomia sekä kulttuurin ehdollistama sosiaalisen järjestelmän rakenteistuminen. Tutkimusmenetelmänä oli sisällön analyysi sekä abduktiivinen päättely. Tutkimusaineisto koostui Johtamistaidon Opiston (JTO) kahden JET (Johtamisen erikoistutkinto) -kurssin opiskelijoiden ennen kurssin alkamista tuottamista 37 valmistelevista esseistä sekä kurssin päätteeksi tehdyistä lopputöistä. Analyysin mukaan koulutusohjelmaan osallistuneiden esseet ja lopputyöt eivät välitä vain yhtä johtajuus-, esimies- ja organisaatiokäsitystä. Tuotettujen todellisuusjäsennysten perusteella esimiehet kuitenkin sijoittuivat pääsääntöisesti joko ulkoisesti määritettyyn (positio) tai sisäisesti määrittyneeseen (dispositio) johtamisen todellisuuteen. Johtaminen ja esimiestyö ei määrity niinkään formaaleista johtamis- ja esimiesteorioista tai menetelmätekniikoista, kuin siitä situationaalisesta tilanteesta missä johtaja/esimies toimii. Määrittymistä voidaan ymmärtää ja selittää ennen kaikkea yksilön toimintaa sosiaalisessa kanssakäymisessä ohjaavien mekanismien sekä tilanteissa vallitsevien ehtojen kautta.
Keywords: johtaminen ja esimiestyö; konstruktivismi; sosiaalinen konstruktionismi; kulttuuri; sosiokulttuurinen toiminta; fi=Johtaminen ja organisaatiot|en=Management and Organization|