Kahdenvälisen kommunikoinnin ongelmat verkostosuhteissa - Paimela, Markus (My University, 2003)
Tutkielmassani tarkastelen verkostosuhteissa tapahtuvaa viestintää ja kommunikaatiota. Teoreettisena viitekehyksenä ovat siis verkostot ja tarkastelen sitten vuorovaikutusta osana verkosto ilmiötä. Teoria osuudessa tarkastelen verkostoitumisen taustalla vaikuttavia ilmiöitä, kahdenvälisen verkostosuhteen elementtejä, sekä erityisesti vuorovaikutusta osana verkostoilmiötä. Käytettävä tutkimusmenetelmä on kvalitatiivinen Empiirinen osio suoritettiin kolmen tapauksen (case tutkimus) tutkimuksena. Tutkimusorganisaationa toimivat monikansallinen konsultointiorganisaatio sekä monikansallinen informaatioteknologia organisaatio. Tutkimuksen kohde on kahdenväliset verkostosuhteet. Haastateltavat työparit edustavat yritysten välisten verkostojen solmukohtia yksilötasolla. Työparit esittävät näkemyksiään vuorovaikutuksesta, omista vuorovaikutus tilanteistaan ja niiden ongelmista.
Keywords: tietopääoma vuorovaikutus verkostot; fi=Johtaminen ja organisaatiot|en=Management and Organization|; fi=Liiketoimintakonsultoinnin koulutusohjelma|