Study of Behavioral Biases - evidence from China and US - Jokisalo, Mira (My University, 2025)
The purpose of this thesis is to examine overconfidence, loss aversion and herding, and how these biases appear and influence on market in China and US. The literature review confirms these behavioral biases presence in both markets with distinct manifestations. Chinese investors trade frequently due to overconfidence, while US investors react asymmetrically to market shocks. Loss aversion leads to a reluctance to sell in China, while US professionals take more risks to recover losses. Chinese herding behavior leads to price bubbles, while US investors follow macroeconomic trends. The results highlight the need for further research using consistent methodologies.

Tämän tutkielman tarkoituksena on tutkia liiallinen luottamusta, tappion välttämistä ja paimentantamista ja sit, miten nämä ennakkoluulot ilmenevät ja vaikuttavat Kiinan ja Yhdysvaltojen markkinoilla. Kirjallisuuskatsaus vahvistaa, että näitä käyttäytymiseen liittyviä ennakkoluuloja esiintyy molemmilla markkinoilla eri tavoin. Kiinalaiset sijoittajat käyvät kauppaa usein liiallisen luottamuksen vuoksi, kun taas yhdysvaltalaiset sijoittajat reagoivat epäsymmetrisesti markkinashokkeihin. Tappion välttäminen johtaa Kiinassa haluttomuuteen myydä, kun taas yhdysvaltalaiset ammattilaiset ottavat enemmän riskejä saadakseen tappiot takaisin. Kiinalaisten laumakäyttäytyminen johtaa hintakupliin, kun taas yhdysvaltalaiset sijoittajat seuraavat makrotaloudellisia suuntauksia. Tulokset korostavat, että tarvitaan lisätutkimuksia, joissa käytetään johdonmukaisia menetelmiä.
Keywords: investors; behaviour; decision making; financial markets; psychological factors; fi=Laskentatoimi ja rahoitus|en=Accounting and Finance|; fi=Kauppatieteiden kandidaattiohjelma|en=Bachelor Programme in Business Studies|