Splittauksen vaikutus osakkeen tuottoon lyhyellä aikavälillä Helsingin Pörssissä - Hautamäki, Arttu (My University, 2005)
Osakkeiden voimakas hintojen nousu 2000-luvun vaihteessa johti monien yritysten osakkeiden splittaamiseen. Splittaus on pelkkä kirjanpidollinen toimenpide, mutta silti sen ympärillä tapahtuu merkittäviä osakkeitten hinnan muutoksia. Tutkielmassa todetaan splittauksen korottavan osakkeen hintaa jopa 7 prosenttia kolmen viikon ajanjaksolla splittauspäivän ympärillä. Osakkeiden hinnan nousun luottamusväliä tilastollisesti tutkittaessa, ei splittauksen yhteydessä tapahtuva kurssinousu ole kuitenkaan merkityksellinen. Tutkimusaineistona on käytetty kaikkia Helsingin Pörssissä tapahtuneita splittauksia vuosien 1998−2004 välillä.
Keywords: splittaus; Helsingin Pörssi; fi=Laskentatoimi ja rahoitus|en=Accounting and Finance|