Haastavien alaisten esimiehissä herättämät tunteet: Myers-Briggs persoonatyyppiteorian tunteva – ajatteleva ulottuvuus - Koivio, Kirsikka (My University, 2014)
Tämän tutkimuksen tarkoituksena oli selvittää millaisia tunteita MBTI-teorian tunteva- ajatteleva akselilla jaotellut esimiehet kokivat haastavien suhteen. Tutkimusta lähestyttiin kolmen alaongelman kautta, joiden pohjalta vastattiin pääongelmaan. Alaongelmat ovat seuraavat: Mitä esimiesten kertomat tarinat kertovat haastavista alaisista ja tunteista? Millaisia erilaisia tunteita esimiehet nostavat esille kohtaamisista haastavien alaisten kanssa? Ovatko haastattelut linjassa tunteva - ajatteleva preferenssien kanssa? Pääky-symykseksi muodostui: Millaisia tunteita haastavat alaiset herättävät tunteva tai ajatte-leva preferenssiä suosivissa esimiehissä? Tutkimuksen teoreettinen viitekehys luotiin itse yhdistämällä Richard Lasaruksen tausta-ärsyke-analyysi, tunneteemat sekä selviytymisstrategiat, ja MBTI- persoonallisuusteoria. Mallin pohjalta analysoitiin esimiesten kertomia narratiiveja haastavien alaisten herättämistä tunteista. Tutkimus toteutettiin haastattelemalla kolme ESFJ ja kahdeksaa ESTJ esimiestä. Tutkimuksen tuloksien perusteella haastavat alaiset herättävät esimiehissä lähes koko tunteiden kirjon. Tunteet saattavat olla hyvinkin voimakkaita ja niiden hillintä saattaa vaatia esimiehiltä paljon. Luotettavuutta lisää, että haastatteluissa nousi esille samanlai-sia tunteita ja haastavia tilanteita.
Keywords: Tunteet; Myers-Briggs persoonatyyppi teoria; esimiestyö; haastavat alaiset; ESTJ ja ESFJ.; fi=Johtaminen ja organisaatiot|en=Management and Organization|; fi=Henkilöstöjohtamisen maisteriohjelma|en=Master's Programme in Human Resource Managment|