Osaamisen johtaminen - avain parempaan työhyvinvointiin Case Altia Oyj - Hakanen, Irma (My University, 2005)
Tutkimus liittyy työyhteisöjen työhyvinvointia koskevaan keskusteluun. Lukuisissa tut-kimuksissa on todettu johtamisella olevan suurin vaikutus työyhteisön työhyvinvointiin. Tässä tutkimuksessa on tarkoituksena perehtyä työhyvinvointiin osaamisen johtamisen roolin näkökulmasta ja ymmärtää mikä on esimiestyössä tapahtuvan osaamisen johtamisen merkitys työyhteisön työhyvinvoinnille. Teoreettinen pohja tutkimukselle rakennetaan osaamisen ja oppimisen sekä johtamisen ja esimiestyön käsittelyllä. Tutkimustapa on kvalitatiivinen yhden tapauksen tutkimus ja vastausta tutkimusongelmaan selvitetään puolistrukturoidulla haastattelumenetelmällä. Empiirisen tutkimuksen avulla pyritään kartoittamaan, missä määrin esimiestyön kautta tapahtuva osaamisen johtaminen heijastuu työyhteisössä työhyvinvointiin. Tutkimustulokset osoittavat, että tässä tutkimuksessa käytettyjen osaamisen johtamisen elementtien kautta tarkasteltuna työyhteisön työhyvinvointi on melko hyvä, joskin jokapäiväisessä toiminnassa vuorovaikutuksen lisääminen olisi varsin tärkeää. Työyhteisön jäsenten kuunteleminen, kannustaminen ja aito kiinnostus heidän työtehtävistään saisivat aikaan parempaa sitoutumista ja sen myötä työhyvinvoinnin tason nousemista.
Keywords: työhyvinvointi; osaamisen johtaminen; osaaminen; johtaminen; fi=Johtaminen ja organisaatiot|en=Management and Organization|