Hiljaisen tiedon siirtäminen edeltäjältä seuraajalle ekspatriaattikontekstissa perehdyttämisen muotoja hyödyntäen - Loimukoski, Jenni (My University, 2015)
Yritysten ja organisaatioiden erilaiset toiminnot joutuvat kokemaan muutoksia yritysten kansainvälistyessä. Organisaatioiden laajentaessa toimintaansa ulkomaille tämä luo uusia haasteita niin tiedon siirrolle kuin myös muille osa-alueille, kuten henkilöstöjohtamiselle. Tiedon ja osaamisen tehokas hyödyntäminen ja sen välittäminen eteenpäin yrityksen sisällä on todettu parantavan yrityksen kilpailukykyä. Kansainvälistyminen tuo haasteita tiedon ja tärkeän osaamisen välittymiselle oman maan rajojen ulkopuolelle. Yritykset hyödyntävät yhä enemmän ekspatriaatteja halutessaan seurata, ohjata tai välittää osaamista kansainvälisten toimipisteidensä välillä. Ekspatriaatit ovat tehokas keino siirtää tietoa kotimaasta kohdemaahan, mutta itsestään selvää ei ole, että tieto välittyisi eteenpäin ulkomaankomennuksen turvin. Perehdyttäminen on erittäin tärkeää yritysten toiminnan kannalta ja sen eri muotoja on hyödynnetty tiedon siirrossa pitkään. Mikä perehdyttämisen muoto olisi mahdollisesti tehokkain tiedon liikkumisen turvaamiseksi ja saumattoman viestinnän takaamiseksi siirryttäessä toimimaan oman maan rajojen ulkopuolelle, jää nähtäväksi.
Keywords: tiedon siirto; hiljainen tieto; perehdyttäminen; ulkomaankomennukset; ekspatriaatit; fi=Johtaminen ja organisaatiot|en=Management and Organization|; fi=Master's Degree Programme in International Business|; fi=Organisaatioiden viestintä|en=Communication in organizations|