Johtamisjärjestelmän rakentaminen pienelle maahantuonti- ja tukkuliikkeelle - Finne, Teemu (My University, 2008)
Tutkielman tavoitteena on luoda yleistettävissä oleva johtamisjärjestelmä pienelle maahantuonti- ja tukkuliikkeelle, jotta toiminnan seuraaminen ja ohjaaminen helpottuisi. Tutkielmassa teoreettisena pohjana käytetään erilaisia kehitettyjä suorituskyvyn mittausjärjestelmiä, joista keskitytään Kaplanin ja Nortonin kehittämään Balanced Scorecardiin. Tutkielman case-yrityksenä toimii pieni maahantuonti- ja tukkuliike. Tutkielman erityispiirteenä voidaan pitää johtamisjärjestelmän kehittämistä pienelle maahantuonti- ja tukkuliikkeelle. Tutkimuksessa tullaankin osoittamaan, että vaikka Balanced Scorecard on alunperin kehitetty suuryritysten tarpeisiin, siitä on mahdollista muokata käytännöllinen työkalu myös pienyritykselle. Tutkimuksen tuloksena kehitettiin case- yritykselle sen tarpeista lähtevä johtamisjärjestelmä. Todettiin, että alkuperäinen Balanced Scorecard on liian ylimalkainen pienelle maahantuonti- ja tukkuliikkeelle, joten siitä muokattiin yksityiskohtaisempi versio. Johtamisjärjestelmästä saatiin myös monipuolinen työkalu johdon käyttöön.
Keywords: johtamisjärjestelmä; Balanced Scorecard; strategiakartta; fi=Johtaminen ja organisaatiot|en=Management and Organization|