Strategy Implementation from a Microfoundational lens: The Role of Middle Managers - Salminen, Emilia (My University, 2026)
Strategiatutkimus on kehittynyt merkittävästi viime vuosikymmenien aikana. Kehityksestä huolimatta organisaatiot kamppailevat edelleen strategian toimeenpanon kanssa. Strategiatutkimus on pitkälti keskittynyt makrotasolle, mutta viimeaikainen tutkimus on siirtänyt painopistettä vähitellen makrotasolta mikrotasolle. Microfoundations -näkökulma tarkastelee makro- sekä mikrotason välistä dynamiikkaa ja tutkii näiden kahden tason keskinäistä vuorovaikutusta. Sen avulla voidaan paremmin ymmärtää yksilötason toiminnan vaikutusta laajemmassa mittakaavassa. Tarkastelemalla strategian toimeenpanoa organisaatioissa mikrotason kautta, kuten yksilöpiirteiden, rutiineiden sekä kommunikaatiotyylien vaikutuksien myötä, voidaan löytää yhteyksiä makrotasolle sekä tehdä tärkeitä havaintoja, jotka auttavat strategian toimeenpanossa. Keskijohdolla on merkittävä rooli strategian toimeenpanossa erityisesti suurissa organisaatioissa, joissa he toimivat ylimmän johdon sekä operatiivisen tiimin välissä. Heidän toimintansa ja kokemustensa ymmärtäminen on siten olennaista strategian toteutuksen onnistumisen ja epäonnistumisen tutkinnassa. Tämä tutkimus tarkastelee keskijohdon roolia strategian toimeenpanossa, microfoundations -näkökulman kautta. Tutkimus pyrkii syventämään ymmärrystä keskijohdon roolista strategian toimeenpanijana sekä selvittämään, minkälaisilla mikrotason keinoilla, rutiineilla tai luonteenpiirteillä on tähän vaikutusta. Tutkimuksessa käytetään aineistoa, joka on kerätty haastattelemalla eri organisaatioiden keskijohtoa. Tuloksissa korostuvat keskeiset strategian toimeenpanoon vaikuttavat tekijät, kuten OKR-mallien, empatian sekä viestinnän merkitys. Nämä teemat havainnollistavat mikrotason käytäntöjen vaikutusta tiimi- sekä organisaatiotason tuloksiin. Haastatellut keskijohdon edustajat kuvailivat strategian toimeenpanon olevan haastavaa, joka vahvistaa mikrotason tutkimuksen merkityksen. Tämä tutkimus osoittaa, että mikrotason tarkastelu tarjoaa hyödyllisiä näkökulmia organisaatiolle sekä keskijohdolle strategian toimeenpanoprosessissa.

Despite the significant developments within the strategy field over the past decades, strategy implementation remains a persistent challenge for organizations. Strategy research throughout the history has focused on macro-level, although recently, the focus has been shifting more towards the micro-level. Microfoundations -perspective investigates the dynamics and interplay between the macro- and micro-level and provides a useful lens for examining how individual actions and interactions shape broader organizational outcomes. Looking at strategy execution in organizations from micro-level, such as characteristics, routines and communication styles, beneficial perceptions can be made, which can be utilized in strategy implementation. Middle managers play a critical role in strategy implementation, particularly in large organiza- tions where they operate between the top management and operational teams. Understanding their actions and experiences is therefore essential for explaining successes and failures in strategy execution. This study investigates the role of middle managers through a microfoundational lens, exploring their impact on the strategy implementation process. This research aims to deepen the understanding of middle managers’ role as executing the strategy and find out which different micro-level actions, routines or characteristics impact on this. Data for the study was collected through interviews with middle managers from multiple organizations. The findings highlight key factors influencing strategy implementation, including the role of OKR’s, empathy and communication. These themes illustrate how micro-level practises contribute to team- and organization-level outcomes. The interviewed middle managers consistently described strategy implementation as challenging, reinforcing the importance of micro-level focus. The study suggests that focusing on microfoundations could offer valuable insights into improving strategy execution and provide practical implications for organizations seeking to strengthen implementation processes.
Keywords: fi=Johtaminen ja organisaatiot|en=Management and Organization|; Master’s Programme in Strategic Business Development