Kansainvälisen fuusion ja yritysoston menestyksellinen integraatioprosessi - Potila, Jarkko (My University, 2010)
Kansainvälisistä fuusioista ja yritysostoista on tullut yritysten keskeisimpiä kilpailukeinoja ja siksi on tärkeää, että niiden integraatioprosessista on olemassa kokonaisvaltainen esitys, jossa on otettu huomioon integraatioon vaikuttavien tekijöiden keskinäiset yhteydet. Kansainvälisten fuusioiden ja yritysostojen tapauksessa tilanteeseen vaikuttavat useat sellaiset asiat, jotka eivät vaikuta kotimaisten fuusioiden ja yritysostojen integraatioon. Tämän tutkimuksen tarkoituksena on selvittää, mistä eri tekijöistä kansainvälisen fuusion ja yritysoston menestyksellinen integraatio koostuu ja mitkä ovat niiden keskinäiset yhteydet. Tutkimuksessa esitellään integraatioprosessiin vaikuttavat tekijät, niiden keskinäiset yhteydet ja integraatioprosessin ongelmien ratkaisutapoja. Tutkimus on teoreettinen ja sen menetelmänä oli kirjallisuusanalyysi, jossa perehdyttiin tieteellisten artikkeleiden, konsulttiraporttien sekä teosten esittämään tietoon fuusion ja yritysoston integraatioprosessista ja muodostettiin kokonaisvaltainen esitys kansainvälisen fuusion ja yritysoston integraatioprosessista. Tutkimuksessa tunnistettiin integraatioprosessiin vaikuttavat tekijät sekä niiden keskinäiset yhteydet. Tutkimuksen tärkein havainto oli, että kaikilla ihmiskeskeisen integraation näkökulmaan liittyvillä asioilla on vaikutusta organisationaalisen integraation onnistumiseen.
Keywords: Fuusion ja yritysoston integraatio; kansainvälisyys; organisaatiomuutos; johtajuus; fi=Johtaminen ja organisaatiot|en=Management and Organization|; fi=Kansainvälisen yritystoiminnan koulutusohjelma|