Alkoholiverolaki pähkinänkuoressa - Määttä, Kalle (Edita Publishing, 2023)
Tässä artikkelissa tehdään kokonaiskatsaus alkoholi- ja alkoholijuomaverosta annetun lain esille nostamiin oikeudellisiin ongelmiin sekä syvennytään lainopillisiin ongelmiin eli siihen, miten alkoholiverolakia on tulkittu ja olisi tulkittava. Artikkelissa tarkastellaan alkoholi- ja alkoholijuomalain soveltamisalaa, veron määräämisen perusteita, verottomuutta ja pienpanimoalennusta.
Keywords: Alkoholi- ja alkoholijuomavero; Valmisteverotus; verotus; fi=Talousoikeus|en=Business Law|