Vastuullisuus urheiluorganisaatioiden digitaalisessa markkinoinnissa - Ikonen, Heini (My University, 2025)
Tässä kandidaatin tutkielmassa tarkastellaan, miten vastuullisuus ilmenee urheiluorganisaatioiden digitaalisessa markkinoinnissa. Tutkimus toteutettiin kirjallisuuskatsauksena, ja sen tavoitteena oli selvittää, millaisia vastuullisuusteemoja urheiluorganisaatiot viestivät digitaalisilla alustoilla, mitä hyötyjä ja haasteita vastuullisuusviestintään liittyy sekä millaisia teoreettisia viitekehyksiä aiemmassa tutkimuksessa on hyödynnetty. Tulosten perusteella digitaalinen markkinointi - erityisesti sosiaalinen media ja organisaatioiden omat verkkosivut - tarjoaa urheiluorganisaatioille tehokkaan keinon vies3ä vastuullisuudestaan. Vastuullisuusviestinnän onnistuminen edellyttää kuitenkin aitoutta, läpinäkyvyyttä ja viestinnän ja tekojen johdonmukaisuutta, sillä ristiriitainen viestintä voi heikentää uskottavuutta. Keskeisiä teemoja vastuullisuusmarkkinoinnissa ovat ympäristövastuu, sosiaalinen oikeudenmukaisuus, eettinen hallinto sekä yhteistyö sidosryhmien kanssa. Urhieluorganisaatioilla on potentiaalia toimia yhteiskunnallisina vaikuttajina, mutta se edellyttää strategista, mitattavaa ja vuorovaikutteista viestintää. Tutkielma tarjoaa ajankohtaista tietoa vastuullisuuden ja digitaalisen markkinoinnin yhteydestä urheilun kontekstissa.
Keywords: vastuullisuus; markkinointi; digitaalinen markkinointi; kestävä kehitys; urheilu; fi=Digitaalinen markkinointi|en=Digital Marketing|; fi=Kauppatieteiden kandidaattiohjelma|en=Bachelor Programme in Business Studies|