Yrittäjämäinen päätöksentekoprosessi ideasta toimintaan - Kankaanpää, Susanna (My University, 2008)
Tutkimukseni tavoitteena on pohtia yrittäjien päätöksentekoprosessia kasvuvaiheessa. Tarkoituksenani on selvittää ne syyt ja tekijät, jotka vaikuttavat tähän päätöksentekoon. Tavoitteenani on selvittää myös miten päätöksentekoprosessi vaikuttaa yrittäjän menestymiseen. Tutkimukseni teoreettinen osuus perustuu yrittäjämäisen päätöksentekoprosessimalliin. Tätä mallia olen analysoinut ja peilannut esimerkkiyritysten päätöksentekoon ja menestymiseen. Tutkimukseni on laadullinen tutkimus, jossa tutkimuskohteena on viisi eri alalla toimivaa pienyrittäjää, jotka elävät elinkaarivaiheellaan kasvamisen vaihetta. Tutkimukseni aineisto perustuu näiden yrittäjien haastatteluihin, lausuntoihin, muistiinpanoihin ja taloudellisiin laskelmiin. Tutkimukseni tuloksena pystyn arvioimaan ne tekijät jotka ovat olleet oleellisia tekijöitä yrittäjien havainnointiprosessissa sekä päätöksentekoprosessissa. Näiden arvioiden avulla pystyn kertomaan, mitkä tekijät ovat olleet yrittäjien valintojen taustalla ja miten nämä tekijät ovat vaikuttaneet heidän yrityksensä menestymiseen. Näiden esimerkkiyritysten kohdalla yrittäjien persoonallisuustekijät, arvot ja asenteet vaikuttavat hyvin paljon mahdollisuuksien havainnointiin ja päätöksentekoon. Tuloksena on myös se havainto siitä, että yrittäjän seuratessa valppaasti toimintaympäristöään, pystyy hän havainnoinnin avulla tekemään nopeita päätöksiä.
Keywords: Havainnointi; päätöksenteko; kasvuvaihe; pienet yritykset; fi=Johtaminen ja organisaatiot|en=Management and Organization|