Arabialaisen kulttuurin erityispiirteet ja sopeutumisvalmennuksen merkitys arabialaiseen työkulttuuriin suuntautuvissa ulkomaankomennuksissa. Tutkimus Suomen ABB Oy:n ekspatriaateista Yhdistyneissä Arabiemiraateissa. - Prusti, Minna (My University, 2013)
Tämän tutkimuksen tarkoitus oli selvittää, mitkä ovat arabialaisen kulttuurin erityispiirteet suomalaisten ekspatriaattien näkökulmasta sekä, miten ekspatriaatit kokevat työskentelyn arabialaisessa kulttuurissa. Lisäksi selvitettiin ekspatriaattien mahdollisesti saaman sopeutumisvalmennuksen vaikutusta sopeutumiseen. Olennaisena osana tutkimusta pohdittiin sopeutumisvalmennuksen tarpeellisuutta ja hyötyjä ekspatriaatin näkökulmasta. Tutkimuksen lopputuloksena hahmoteltiin valmennuksen sisältöä arabialaiseen työkulttuuriin suuntautuvien ulkomaankomennusten tarpeita vastaavaksi. Tutkimuksen teoriaosuus muodostuu Hofsteden työkulttuurimallista, kulttuurisen sopeutumisen teoriasta, kulttuurishokista ja sen eri vaiheista, erilaisista aikakäsityksistä ja viestintätyyleistä sekä ekspatriaatilta vaadittavien taitojen merkityksestä monikulttuurisessa työympäristössä. Tutkimus toteutettiin kyselytutkimuksena, ja kohderyhmä muodostui neljästä satunnaisesti valitusta Suomen ABB Oy:n ekspatriaatista, jotka ovat ulkomaankomennuksella Yhdistyneissä Arabiemiraateissa. Tutkimuksen perusteella suurimmiksi eroiksi suomalaisen ja arabialaisen kulttuurin välillä osoittautuivat eri uskonto, eri kieli, erilainen pukeutumistyyli ja islamin uskonnon vaikutus pukeutumiseen arabialaisessa kulttuurissa, käsitys valtaetäisyydestä sekä esimies – alaissuhteesta, erilaiset viestintätavat, tapa solmia liikesuhteita sekä erilainen aikakäsitys. Tutkimus osoitti, että ulkomaankomennukset pitäisi paremmin huomioida urakehityksessä, ja sopeutumisvalmennusta tulisi tarjota ensimmäistä kertaa ulkomaankomennukselle lähteville. Valmennuksessa tulisi huomioida kulttuuri- ja kielivalmennuksen lisäksi käytännön asioita, kuten viisumin hankkiminen, asumiseen liittyvät asiat ja lasten koulunkäynnin järjestäminen, jotka hoidetaan eri tavalla arabialaisessa kulttuurissa. Tutkimuksen perusteella aiemmilla ulkomaankomennuksilla näyttäisi olevan vaikutusta sopeutumiseen uudella komennuksella. Siksi kokeneille ekspatriaateille voisi tarjota heidän tarpeidensa mukaan räätälöityä valmennusta.
Keywords: ekspatriaatti; kulttuurishokki; sopeutuminen; työkulttuuri; ulkomaankomennus; valmennus; fi=Johtaminen ja organisaatiot|en=Management and Organization|