Mahdoton sukupolvenvaihdos -otteita päiväkirjasta - Tuomela, Petri (My University, 2013)
Fazer, Hartwall, Ahlström ja Paulig ovat kaikki yli sata vuotta vanhoja start-up yrityksiä. Nämä yritykset ovat aikansa Rovioita, joista on vuosien varrella syntynyt perinteisiä suomalaisia menestystarinoita ja perheyrityksiä. Näiden yritysten perustajat ovat nykyisin legendoja ja heidän tarinansa elävät televisiossa ja ihmisten puheissa. Nämä yritykset ovat läpikäyneet useita sukupolvenvaihdoksia. He ovat onnistuneet siinä, missä kaksi kolmesta epäonnistuu kerta toisensa jälkeen. Tilastojen mukaan ainoastaan joka kolmas yritys selviää toiseen sukupolveen ja ainoastaan 5 prosenttia yrityksistä selviää kolmanteen sukupolveen. Yrityksiä jotka selviävät viidenteen ja seitsemänteen sukupolveen on Suomessa todella vähän. Mitkä mahtavat olla ne tekijät, jotka vaikuttavat siihen, että niin moni yritys epäonnistuu sukupolvenvaihdoksessa. Tässä tutkimuksessa tehdään matka yhden perheyrityksen sukupolvenvaihdokseen ja kuvaillaan niitä käytännön ongelmia, joita perheyrittäjyys, jatkajaksi kasvaminen ja sukupolvenvaihdos tuo tullessaan.
Keywords: perheyritys; sukupolvenvaihdos; fi=Johtaminen ja organisaatiot|en=Management and Organization|; fi=Master's Degree Programme in International Business|