User experience of a new recruitment tool : Case Study: Summer Power - Wärtsilä Finland Oy - Ojala, Aurora (My University, 2026)
Tässä tutkielmassa tarkastellaan uuden rekrytointityökalun käyttäjäkokemusta Wärtsilä Finland Oy:n Summer Power -ohjelmassa. Tutkimuksen lähtökohtana on rekrytointiteknologioiden kehittyminen sekä tästä johtuva henkilöstöhallinnon tehtävien siirtyminen yhä enemmän HR:ltä palkkaaville esihenkilöille. Näistä johtuen uusien digitaalisten työkalujen käyttöönoton onnistuminen ei riipu ainoastaan niiden teknisistä ominaisuuksista, vaan myös siitä, miten käyttäjät kokevat työkalut omassa työarjessaan ja miten he kokevat ne osana laajempaa rekrytointiprosessia. Tutkimuksen tavoitteena oli selvittää, millaisia käyttäjäkokemuksia palkkaavilla esihenkilöillä ja muilla rekrytointiin osallistuvilla henkilöillä on Recright-työkalusta Summer Powerin rekrytoinnissa. Lisäksi tavoitteena on tunnistaa yleisimpiä käytettävyysongelmia Nielsenin kymmenen heuristiikan avulla, sekä arvioida työkalun vahvuuksia ja heikkouksia yleisesti Summer Powerin kontekstissa. Tutkimuksen teoreettinen viitekehys rakentuu käyttäjäkokemuksen, käytettävyyden sekä digitaalisten HR-työkalujen organisaatiokontekstin ympärille. Käyttäjäkokemusta tarkastellaan laajempana ilmiönä kuin pelkkänä käytettävyytenä, jolloin huomio työssä kohdistuu sekä toiminnallisiin että kokemuksellisiin tekijöihin työkalun suhteen. Lisäksi tutkimuksessa hyödynnetään Nielsenin käytettävyysheuristiikkoja analyyttisena työkaluna. Tutkimus toteutettiin laadullisena tutkimuksena. Aineisto kerättiin teemahaastatteluilla, joihin osallistui Summer Power -rekrytointia hoitaneita henkilöitä yrityksen eri osastoilta. Haastattelut toteutettiin Microsoft Teamsin välityksellä, litteroitiin, anonymisoitiin ja analysoitiin heuristiikkojen sekä laajemman prosessikontekstin näkökulmasta. Tulosten perusteella Recright koettiin pääosin helposti opittavaksi ja peruskäytöltään selkeäksi työkaluksi rekrytoinnissa. Työkalun vahvuuksina korostuivat rekrytointiprosessin visuaalisesti esitetty rakenne, vaiheiden selkeys, suodatusmahdollisuudet sekä yleisesti matala kynnys alkaa käyttämään työkalua ensimmäisellä kerralla. Samalla esiin nousi kuitenkin useita käytettävyyteen liittyviä ongelmakohtia. Näitä olivat erityisesti järjestelmän tilan näkyvyyteen liittyvä epävarmuus, puutteellinen tuki suurten hakijamäärien läpikäynnissä, navigoinnin aiheuttama ylimääräinen työ sekä tuen ja ohjeistuksen hajanaisuus eri kanavissa. Tulokset osoittavat, että käyttäjäkokemus ei muodostu pelkästään järjestelmän käytöstä, vaan siihen vaikuttavat myös hakijamäärä, aikapaine, rinnakkaiset työtehtävät sekä organisaation tarjoama tuki ja viestintä koko projektin ajalta. Tutkimuksen perusteella voidaan kuitenkin todeta, että Recright toimii Summer Powerissa lupaavana ja hyödyllisenä rekrytointityökaluna, mutta sen käyttäjäkokemusta voidaan edelleen parantaa erityisesti hakijoiden läpikäynnin tuen, viestinnän keskittämisen ja käyttäjien koulutuksen avulla. Samalla tutkimus osoittaa, että rekrytointiteknologian kehittämisessä on huomioitava sekä työkalun käytettävyys että sen ympärille rakentuva prosessi, jotka yhdessä muovaavat uuden teknologian käyttöönoton onnistumista.
Keywords: user experience; human resources; human resource management; heuristic; fi=Viestintätieteet|en=Communication Studies|; fi=Teknisen viestinnän maisteriohjelma|en=Master's Programme in Technical Communication|sv=Magisterprogrammet i teknisk kommunikation|