Tuotannollisen muutoksen vaikutukset kunnossapitoon, knl-lukuun ja kustannuksiin - Hietavirta, Jaakko (My University, 2012)
Tässä tutkielmassa tutkittiin siipikarjan jäälihan käyttökiellon vaikutuksia tuotantoon sekä kunnossapitoon. Jäälihan käyttökiellon takana on EU:n markkinointistandardi, joka kieltää kertaalleen pakastetun siipikarjanlihan käytön tuoretuotteissa. Kielto tuli voimaan huhtikuussa 2010. Kiellon vaikutuksesta pakastetun lihan avulla ei enää voida puskuroida kausivaihteluita, jolloin tuotantomäärät tulevat vaihtelemaan entistä rajummin. Tutkielmassa seurataan vaikutuksia tuotannon sekä kunnossapidon omien seurantojen avulla. Tuotantomäärien ja tuotannon työaikojen vaikutuksia verrataan kunnossapitoon sekä erityisesti kunnossapidon kustannuksiiin. Tutkielmassa käytetään myös muutamia kunnossapidon omia mittareita, joilla seurataan oman huoltoiminnan onnistumista. Tiedot kerättiin kunnossapidon Powermaint-ohjelmistosta, tuotannon tietojärjestelmistä sekä KNL-seurannoista. Lisäksi tiedonhakua tehtiin haastattelemalla useita Nurmon yksikön asiantuntijoita ja tutkielman aiheiden kanssa työskenteleviä henkilöitä. Tutkielman avulla selvitetään tuotannonmuutosten vaikutusta kunnossapitoon sekä kunnossapidon kustannuksiin. Tutkielma toimii tulevaisuudessa lähtökohtana mietittäessä tuotannossa tapahtuvien muutosten vaikutusta kunnossapitoon. Tutkielman avulla pystytään arvioimaan tulevia muutoksia sekä reagoimaan niihin ennen muutoksen tapahtumista. Tutkielman aikana havaittiin selkeitä muutoksia tuotantomäärissä ja kausivaihtelujen aiheuttamissa tuotantomäärien vaihteluissa. Tuotanmäärien muutoksien ja niihin sopeutumisen aiheuttamana muutoksia havaittiin myös KNL-luvussa ja sen komponenteissa. Kustannuksissa havaittiin myös muutoksia, jotka aiheutuivat tuotantomäärien noususta.
Keywords: fi=Tuotantotalous|en=Industrial Management|