Mindfulness and well-being : Mindfulness practice as a personal well-being related resource - Oksanen, Lasse (My University, 2021)
During the last two decades mindfulness has been gaining significant interest in organizational research. Mindfulness-related tools are also being introduced globally by corporate giants such as Google and IBM as a work-related means to enhance productivity and to increase employees’ stress-resiliency, an important issue at times of a global pandemic causing notable stress. However, the long-term impacts that practicing mindfulness may have on personal well-being, with an emphasis on two important well-being related components – experienced positive emotions and stress – have not received extensive academic attention. By reviewing existing literature and analyzing 26 detailed personal narratives which describe individuals’ personal journeys into mindfulness that were found online on Quora.com, this study aims to explore and gather evidence on the long-term effects of mindfulness on individual well-being by analyzing how mindfulness affects the personal experience of stress and positive emotions. The chosen methodology was a qualitative thematic analysis of narratives. This study provides implications that there is likely to be a connection with long-term practice of mindfulness and experiencing positive well-being. This is due to a heightened personal ability to focus on experiencing more frequent positive emotions and having less detrimental stress as one becomes more aware of personal emotions and their causes. Moreover, this elevated personal awareness may lead to finding new ways of relating to difficult situations and other people with indications that relationships may improve as well. Moreover, the data showed that mindfulness practice may be adopted when a person is facing a personal hardship such as declined well-being. The results support existing literature on mindfulness and contribute to it. They seem to indicate that when tailored to meet individual needs mindfulness can be a viable and functional organizational tool for fostering employees’ well-being. The results are however not generalizable due to study limitations and should be regarded as suggestions. Additional long-term research could scrutinize the long-term effects that practicing mindfulness can have by focusing on new technologies such as smartphone applications or mindfulness’ effectiveness between different cultures.

Kiinnostus mindfulnessia (tietoisuustaidot) kohtaan organisaatiotutkimuksessa on kasvanut huomattavasti kahden viime vuosikymmenen aikana. Isot kansainväliset yhtiöt, kuten Google ja IBM, ovat ottaneet käyttöön mindfulnessin sovellutuksia tehostaakseen työtehokkuutta ja parantaakseen työntekijöiden stressinsietokykyä. Tämä on merkittävä asia globaalin pandemian aiheuttaessa lisääntynyttä stressiä. Pitkäkestoisen mindfulness-harjoittelun vaikutuksia henkilökohtaiseen hyvinvointiin ei kuitenkaan ole tutkittu kattavasti, varsinkaan kahden tärkeän hyvinvointiin vaikuttavan perustavanlaatuisen asian, positiivisten tunteiden ja henkilökohtaisen stressikokemuksen, osalta. Aiempaa kirjallisuutta tarkastelemalla ja analysoimalla Quora.com-sivustolta kerättyjä 26 narratiivia, jotka kuvailevat ihmisten omakohtaisia kokemuksia heidän mindfulness-taipaleeltaan, tämä pro gradu -tutkielma pyrkii tarkastelemaan ja keräämään aineistoa mindfulnessin vaikutuksesta yksilön hyvinvointiin selvittämällä, miten mindfulness vaikuttaa henkilökohtaiseen stressin ja positiivisten tunteiden kokemukseen. Valittu metodologia on laadullinen narratiivien analyysi. Tutkimuksen tulokset viittaavat siihen, että pidempiaikaisella mindfulnessin harjoittamisella on yhteys positiivisen hyvinvoinnin kokemukseen. Tämä vaikuttaisi johtuvan harjoituksen myötä vahvistuneesta kyvystä kokea positiivisia tunteita useammin ja haitalliseksi koettua stressiä harvemmin. Tämä johtuu siitä, että mindfulnessin harjoittaja tulee tietoisemmaksi omasta tunne-elämästään ja eri tunteiden syistä. Lisäksi kasvanut tietoisuus omista kokemuksista voi johtaa uusiin tapoihin suhtautua haastaviin tilanteisiin ja toisiin ihmisiin. Tämä voi vaikuttaa myös ihmissuhteisiin positiivisesti. Mindfulness-harjoittelu saatetaan myös aloittaa vaikeassa henkilö-kohtaisessa tilanteessa, kuten terveysongelmien yhteydessä. Tämän tutkimuksen tulokset tukevat olemassa olevaa aihepiiriä käsittelevää kirjallisuutta ja viittaavat siihen, että kun mindfulness-harjoittelu räätälöidään vastaamaan yksilön henkilökohtaisia tarpeita, se voi olla käytännöllinen työhyvinvointia parantava työkalu myös yritysmaailmassa. Tuloksia tulisi kuitenkin pitää suuntaa antavina, eikä niitä tulisi yleistää tämän tutkimuksen rajoitteiden takia. Tulevaisuuden mindfulnessia koskeva tutkimus voisikin tarkastella tarkemmin sen pitkäaikaisia vaikutuksia hyvinvointiin keskittymällä esimerkiksi uusiin teknologioihin, kuten mindfulness-applikaatioihin, tai yleisluontoisten työhön keskittyvien mindfulness-ohjelmien tehokkuuden arviointiin eri kulttuurien välillä.
Keywords: well-being at work; mindfulness; well-being; mental well-being; emotions; stress (biological phenomena); mental health; personal narrative; employees; fi=Kansainvälinen liiketoiminta|en=International Business|; Master's Degree Programme in International Business