Comparative Analysis of Hedging Strategies in Developed and Emerging Economies - Hämmäinen, Elsi (My University, 2025)
The purpose of this thesis is to study how hedging strategies differ between developed and emerging economies in the management of foreign exchange risk. The study focuses on non-financial firms in the United States and the United Kingdom as examples of developed markets, and on China and India as emerging markets. Special attention is given to the over-the-counter (OTC) markets, since they account for most of the global foreign exchange trading. Both financial instruments such as forwards, swaps, and options, as well as natural hedging strategies like operational and foreign currency debt are examined. In developed markets, firms generally benefit from better access to derivatives, higher liquidity, and lower costs. Emerging markets, on the other hand, face more structural limits that make natural hedging relatively important. Overall, the analysis highlights how differences in market conditions, governance, and firm characteristics shape and influence the availability, cost, and effectiveness of various hedging strategies.

Tämän työn tarkoituksena on tutkia, miten erilaiset suojausstrategiat eroavat kehittyneiden ja kehittyvien markkinoiden välillä valuuttariskin hallinnassa. Tutkimus keskittyy finanssialan ulkopuolisiin yrityksiin ja tarkastelee kehittyneillä markkinoilla Yhdysvaltojen ja Yhdistyneen Kuningaskunnan yrityksiä, sekä kehittyvillä markkinoilla Kiinan ja Intian yrityksiä. Huomio rajataan OTC-markkinoihin (over-the-counter), koska ne muodostavat suurimman osan maailmanlaajuisesta valuuttakaupasta. Tutkimuksessa tarkastellaan sekä rahoitusinstrumenttejä, kuten termiinejä, swappeja ja optioita, että luontaisia suojausstrategioita, kuten operatiivista suojausta ja valuuttamääräistä velkaa. Kehittyneet markkinat hyötyvät tyypillisesti johdannaisten paremmasta saatavuudesta, korkeammasta likviditeetistä ja sitä myötä myös alhaisimmista kustannuksista. Kehittyvillä markkinoilla esiintyy usein puolestaan rakenteellisia rajoituksia, mikä vuoksi luontainen suojaus on niissä suhteellisesti tärkeämpää. Tämä analyysi siis korostaa, miten markkinaolosuhteet, hallintajärjestelmät ja yritysten uniikit ominaisuudet vaikuttavat erilaisten suojausstrategioiden saatavuuteen, kustannuksiin ja tehokkuuteen.
Keywords: fi=Laskentatoimi ja rahoitus|en=Accounting and Finance|; fi=Kauppatieteiden kandidaattiohjelma|en=Bachelor Programme in Business Studies|