CASE-YRITYKSEN MAINE JA MAINEENHALLINNAN KEHITYSKOHTEET. Fokuksena potentiaaliset työnhakijat. - Pelkonen, Jenni (My University, 2015)
Hyvä maine tekee yrityksestä vetovoimaisen. Työnhakijalle hyvämaineinen yritys voi olla se ensimmäinen valinta, minkä johdosta HR-funktiolla on mahdollista saavuttaa selkeä rooli yrityksien maineenhallinnassa. Tämän työn tarkoituksena oli tutkia case-yrityksen mainetta, liittyen potentiaalisiin työnhakijoihin ja rekrytointikäytäntöihin. Tutkimuksella selvitettiin, miten Yrityksen maine on rakentunut eri kohtaamisten kautta, millainen maine Yrityksellä on kohderyhmässä, miten kohderyhmä kokee Yrityksen mahdollisena työnantajaorganisaationa ja millä kriteereillä kohderyhmä arvioi eri työnantajaorganisaatioiden kiinnostavuutta ja vetovoimaisuutta yleisesti. Tutkimusongelmien ratkaisun, Yrityksen nykytilan kartoituksen, sekä teorian ja analyysin yhdistelmänä, tuotiin esille ehdotuksia Yrityksen maineenhallinnan edelleen kehittämiseksi, HR-näkökulma edellä. Tutkimuksen teoreettisessa viitekehyksessä ovat jäsenneltyinä erilaiset maineen muodostumiseen vaikuttavat tekijät, jotka kuvaavat sitä, miten sidosryhmän edustajat ja yritys kohtaavat, miten eri sidosryhmät arvioivat yritystä ja sen mainetta, sekä millainen yrityksen maine on, kun todellisuus ja mielikuvat yhdistyvät. Kyseessä oleva tutkimus on metodeiltaan laadullinen tutkimus. Tutkimusstrategia on tapaus- eli case-tutkimus. Aineistonkeruumenetelmä on strukturoitu haastattelu. Tutkimusmetodi eli aineiston analyysimenetelmä on teemoittelu ja tämän jälkeen tyypittely. Tutkimustulosten mukaan Yrityksen maine on rakentunut monenlaisten eri kohtaamisten kautta. Kohderyhmän näkemykset Yrityksen maineesta koskivat ulottuvuuksia menestyminen, julkinen kuva sekä muutos- ja kehityskyky. Kohderyhmä näki Yrityksen potentiaalisena työnantajana. Arvioidessaan organisaatioiden yleisiä vetovoimatekijöitä, tärkeimmäksi kriteeriksi nousi hyvän työilmapiirin merkitys.
Keywords: Maine; HR-funktio; rekrytointimarkkinointi; EVP; vetovoima; fi=Johtaminen ja organisaatiot|en=Management and Organization|; fi=Henkilöstöjohtamisen maisteriohjelma|en=Master's Programme in Human Resource Managment|