Projekti-insinööripalveluiden sisäisen tehokkuuden optimoiminen - Tolvanen, Jari (My University, 2005)
Pro gradu –tutkielma käsittelee insinööripalveluiden sisäisen tehokkuuden tutkimista. Tutkimusongelmana on suunnitteluprosessin kuvauksen luominen, tutkimuksen yksiköiden suunnittelijaresurssien määrittäminen ja niiden käytön tehostaminen. Tutkimus on toteutettu ABB Oy:n Sähköasemat, Voimantuotannon järjestelmät, Sähkönjakelun automaatiojärjestelmät ja Prosessiteollisuus –yksiköissä. Tutkimuksen tavoitteena on kehittää tutkimusyksiköiden insinööripalveluiden ohjattavuutta ja järkevöittää yksiköiden suunnittelijapalveluiden käyttöä ja niiden hallintaa. Tutkimuksen tuloksena saadaan kattava näkökulma suunnittelijoiden tehtävien painoarvoihin ja suunnitteluprosessin optimaalisempaan läpivientiin yksiköiden määrittämien kriteereiden vallitessa.
Keywords: Palvelu; suunnitteluprosessi; ydinosaaminen; analyyttinen hierarkiaprosessi; fi=Tuotantotalous|en=Industrial Management|