Kestävän kehityksen tietojärjestelmä : talouslaskun ja nettopositiivisuuden kaksintaistelu - Lehtonen, Tommi; Vartiainen, Tero (Jyväskylän yliopisto, 2021)
Tässä artikkelissa tarkastellaan kestävää kehitystä tietojärjestelmänä ja problematisoidaan kestävän kehityksen käsitettä. Liikkeelle lähdetään siitä, että kestävä kehitys edellyttää ekologista, yhteiskunnallista ja taloudellista informaatiota, jotta voitaisiin tehdä oikeita päätöksiä elokehän ja ihmiskunnan tulevaisuuden turvaamiseksi. Kun kestävän kehityksen nähdään kattavan kaikki inhimilliset toiminnot, käy samalla ilmi että ratkaisujen kehittämisen tueksi tarvitaan laajaa tietojärjestelmää.