Vanhan kerrostaloasunnon ostaminen, remontoiminen ja myynti : Case S Capital Oy - Salo, Saku (My University, 2024)
Asuntojen flippaus strategiana eli asunnon ostaminen, remontointi ja myynti on nykyaikana saanut paljon huomiota. Investointiprosessin lähtökohtana on luoda kannattavaa liiketoimin-taa. Suomessa asuntosijoittaminen on yleistä, mutta asuntojen flippaus on jäänyt vielä varjoon. Tutkimuksessa keskitytään yhtiön tapaukseen, jossa kuvataan asunnon flippaus investointiprosessi alusta loppuun. Tämän pro gradu -tutkielman tavoitteena on selvittää tapaustutkimuksen avulla menestystekijöitä vanhan kerrostaloasunnon ostamiseen, remontointiin ja myyntiin Seinäjoen asuntomarkkinassa. Tutkimuksen tavoitteita kahden tutkimuskysymyksen avulla: mitkä ovat asuntojen flippauksen keskeiset menestystekijät ja miten priorisoida ja tunnistaa potentiaaliset asuntojen flippausmahdollisuudet. Tutkimusmenetelmänä hyödynnetään laadullista eli kvalitatiivista tapaustutkimusta. Kirjallisuuskatsaus on neljäosainen, jossa ensimmäisessä osassa keskitytään huoneiston ostamiseen. Luvussa paneudutaan ominaisuuksiin, jotka vaikuttavat ostopäätökseen ja suunnitte-luun. Toisessa luvussa keskitytään huoneiston remontointiin, lakeihin ja säädöksiin. Kolmannessa luvussa käsitellään huoneiston myyntiin vaikuttavia tekijöitä. Neljännessä luvussa keskitytään kustannuslaskentaan ja huoneiston remonttikuluihin. Empiirinen osuus koostuu Seinäjokisen yhtiön nimeltä S Capital Oy tapauksesta. Tapaus on asuntoflippaus, joka on toteutettu vuonna 2020 Seinäjoella. Tutkimuksen aineisto kerättiin yhtiön antamasta kirjallisesta datasta. Aineisto koostui tapauksen dokumenteista, kuvista, sopimuksista, kauppakirjoista, laskuista ja investointilaskelmasta. Yrityksen valintoja verrattiin kirjallisuuskatsauksen teorioihin ja strategioihin. Empiirisessä tutkimuksessa selvennettiin, minkälaisia strategioita ja keinoja käytettiin vuoden 2020 tapauksessa. Tutkimuksen tuloksissa selvisi, että huoneiston ostamiseen vaikuttaa todella monet asiat. Taloyhtiöiden analysointi ja hinta ovat todella merkittäviä tekijöitä investointipäätöstä tehtäessä. Remontoinnin tekemisessä on myös monia vaihtoehtoja. Tämän vuoksi on tärkeää suunnitella, budjetoida ja selvittää mikä on mahdollista. Huoneiston myynnissä on monenlaisia strategioita ja kannattavin vaihtoehto vaihtelee kohteiden välillä. Tutkimuksen lopussa arvioitiin tutkimuksen luotettavuutta ja jatkotutkimusehdotuksia.
Keywords: asunnot; myynti; asuntokauppa; remontti; kerrostalot; asuminen; fi=Tuotantotalous (kauppatieteet)|en=Industrial Management|; Master's Programme in Industrial Management