Enablers of Remote Monitoring Technology Utilization in Availability Solutions - Lehtinen, Elias Risto Johannes (My University, 2023)
Digitaaliset teknologiat muuttavat nopeasti tapaa, jolla yritykset kilpailevat. Täten yritysten tulee vastata kilpailuun muuttamalla liiketoimintamallejaan vastamaan jatkuvasti muuttuvia asiakkaiden strategisia ongelmia ja vastaavasti luomaan kilpailuetua digitaalisia teknologioita hyödyntämällä. Etävalvontatekniikalla on havaittu olevan tärkeä rooli näiden uusien liiketoi-mintamallien ja arvolupauksien mahdollistamisessa. Vaikka yritykset ovatkin käyttäneet etä-valvontatekniikkaa palvelullistettujen liiketoimintamallien ja täten arvolupauksien toteutta-misessa varsin laajasti, kirjallisuus on näiden kahden välisen yhteyden tarkastelun kannalta pinnallista. Täten, mahdollisia keinoja tulee tarkastella ja panostaa tämän alueen teoreetti-sen perustan kehittämiseen. Tämä pro gradu pyrkii edistämään ymmärrystä mahdollisista uusista arvolupauksista digitaa-lisen palvelullistamisen mahdollistamana, ja siten osallistua tämän alueen teoreettisen pe-rustan kehittämiseen. Tämä pro gradu tutkii saatavuuden arvolupauksen arvoa tuottavia mekanismeja ja etävalvontatekniikan käytön hyötyjä, sekä näiden kahden yhteyden mahdol-listajia. Tutkimuksessa selvitetään, miten saatavuusratkaisut luovat mahdollisuuden uusien teknologioiden markkinoille viemiseen ja mitä tarvitaan, jotta etävalvontateknologia mahdol-listaa käytettävyyden arvolupauksen toteuttamisen. Tutkimuksessa käytettävä tapausorgani-saatio avaa erinomaisen väylän teorian kehittämiselle, sillä heidän matkansa edistyneiden palvelujen tarjoamiseen on vielä alussa. Tämä tutkimus on toteutettu käyttämällä kvalitatii-vista tapaustutkimus lähestymistapaa, joka koostuu asiakkaiden ja järjestelmätoimittajan haastatteluista. Tutkimus sisältää kuusi asiakashaastattelua arvoa luovien mekanismien to-dentamiseksi, sekä etävalvontateknologiaan kohdistuva asiantuntijahaastattelu analysoi-maan tarvittavia mahdollistajia. Tutkimuksessa havaitaan etenkin yhden arvonluontimekanismin olevan merkittävässä roolis-sa saatavuusratkaisujen tarjoamisessa sekä tarve organisaation uskottavalle kyvykkyydelle toteuttaa merkittävät arvolupaukset. Jotta etävalvontatekniikkaa voidaan hyödyntää saata-vuusratkaisujen tarjoamisessa ja riskien pienentämisessä, tulee organisaatiolla olla käytös-sään mahdollisuuden määritteleviä sekä laatua parantavia tekijöitä. Nämä havainnot rikas-tuttavat digitaalisen palvelullistamisen empiiristä perustaa, sekä edistää ymmärrystä palve-lullistettujen arvolupausten ja etävalvontatekniikan yhdistävistä tekijöistä.
Keywords: remote monitoring; manufacturers; strateginen johtaminen; availability; fi=Johtaminen ja organisaatiot|en=Management and Organization|; Master’s Programme in Strategic Business Development