Luksuksen kokeminen ja kokemuksen rakentuminen yksin ja yhdessä - Salmela, Lauri Mikael (My University, 2020)
Tämän tutkielman tarkoituksena on lisätä ymmärrystä luksuksen kokemuksellisuudesta sekä siitä, kuinka luksuskokemuksen arvoa voidaan luoda yhdessä. Tutkielmassa selvi-tetään mitä luksus ja kokemus käsitteinä tarkoittavat sekä miten luksuskokemuksen ar-voa voidaan yhteisluoda. Luksuskokemusta käsitteenä on tutkittu, mutta sen yhteisluontia juurikaan ei. Tutkielma on ajankohtainen ja pyrkii tuottamaan uutta tietoa luksuksen kokemuksellisuudesta sekä eritoten luksuskokemuksen muodostumisen lainalaisuuksia arvonyhteisluonnin kannalta. Luksuskokemusta lähestytään arvonyhteisluonnin kautta eikä pelkästään perinteisen yksilöllisen ja subjektiivisen kokemuksen kautta. Tutkielmassa toteutetaan laadullinen tutkimus, jonka empiriaosassa suoritetaan syvä-haastatteluja aitojen luksuskokemusten ja niiden syntymekanismien kartoittamiseksi sekä sen selvittämiseksi, millä tavalla luksuskokemusten arvoa voidaan yhteisluoda ja minkälaisilla tekijöillä ja toimijoilla on tässä merkitystä.
Keywords: luksus, kokemus, kokemuksen yhteisluonti; fi=Markkinointi|en=Marketing|; fi=Markkinoinnin johtamisen maisteriohjelma|en=Master's Programme in Marketing Management|