MONITOIMIJAISEN NEUVOLATIIMIN OSAAMISEN JOHTAMINEN - LAITINEN, TUIRE (My University, 2018)
Tässä pro gradu -tutkielmassa kartoitettiin perhekeskuksen monitoimijaisen neuvolatiimin kvalifikaatioita, osaamis- ja osaamisen johtamisen tarpeita. Tutkimuksen tavoitteena oli selvittää monitoimijaisen neuvolatiimin asiantuntijoiden näkemyksiä ja kokemuksia tiimin osaamisen johtamisesta ja edelleen tuottaa tietoa esimiehille ja tiimivastaaville tekijöistä, jotka vaikuttavat moniammatillisen tiimin osaamisen kehittämiseen. Tavoitteena oli selvittää, millaista osaamista ja osaamisen johtamista perhekeskuksen neuvolatiimissä toimivat ammattilaiset tarvitsevat saadakseen riittävät valmiudet toimia osana monialaista tiimiä ja tuottaakseen perheen tarpeiden mukaista hyvinvointi- ja hoivapalvelua. Tutkimuksen kohderyhmän muodostivat erään suuren kaupungin perhekeskuksen monitoimijainen neuvolatiimi. Tutkimus toteutettiin kvalitatiivisella fokusryhmähaastattelulla, jossa haastattelua ohjasi teoreettisen viitekehyksen muodostamat teema-alueet. Teemahaastatteluiden aineisto analysoitiin teoriaohjaavalla sisällönanalyysimenetelmällä, jossa analysointirungon avulla systemaattisesti tulkiten kerättiin tietoa jaottelemalla organisaation inhimillistä, asiakas- ja rakennepääomaa osaamisen johtamisen näkökulmasta. Analyysin lopussa koottiin perhekeskuksen monitoimijaisen neuvolatiimin aineettoman pääoman ominaisuudet yhteen ja tehtiin osien välille synteesiä ja merkityskokonaisuuksien arviointia. Fokusryhmähaastatteluissa nousi vahvasti esiin neuvolatiimin tavoite edistää perheen parasta. Asiakasnäkökulma nousi esiin jokaisessa teema-alueessa avainasiana, joka sitoo eri toimijat yhteisen työn ääreen. Asiakasnäkökulman vahvistuminen tuo mukanaan uudenlaisia työeläkvalifikaation vaateita, kuten yksilöiden ongelmanratkaisutaidot, vastuullisuuden ja aloitteellisuuden. Tuloksissa on nähtävissä, että monitoimijaisen neuvolatiimin osaamisen johtamisesta vastaavalla tulisi olla käsitys niin inhimillisen, rakenteellisen kuin asiakaspääomankin tarpeesta voidakseen toteuttaa kokonaisvaltaista tiimin osaamisen johtamista. Oleellista on organisaation strategiasta johdetun tiimin yhteisen tavoitteen määrittäminen ja monitoimijaisen yhteisen työn merkityksen konkreettinen määrittäminen yksilötasolle pilkkoen.
Keywords: osaaminen; osaamisen johtaminen; moniammatillinen ja monitoimijainen yhteistyö sekä oppiva organisaatio; fi=Sosiaali- ja terveyshallintotiede|en=Social and Health Management|