Tekoäly seuloo mutta ihminen valitsee? – Tekoälyn rooli rekrytoinnissa ja hakijoiden arvioinnissa - Penttilä, Anni (My University, 2025)
Tekoäly on suhteellisen uusi, mutta nopeasti kehittyvä ilmiö työelämässä. Sen odotetaan merkittävästi muuttavan työelämän käytäntöjä ja vaikuttavan siihen, miten työtä tulevaisuudessa tehdään. Tekoäly toimii ihmisten apuna ja se voi lisätä tehokkuutta useissa eri tehtävissä. Henkilöstöhallinnon ja erityisesti rekrytoinnin alalla tekoälyn hyödyntäminen on vasta alkutekijöissä ja useissa organisaatioissa sen käyttöä vasta kokeillaan. Tämän tutkimuksen tavoitteena oli selvittää, miten tekoälyä tällä hetkellä hyödynnetään rekrytointiprosesseissa, erityisesti hakijoiden arvioinnin näkökulmasta. Lisäksi tutkimus pyrki ymmärtämään millaisia mahdollisuuksia ja haasteita liittyy tekoälyn hyödyntämiseen rekrytoinnissa sekä miltä rekrytoinnin tulevaisuus tulee mahdollisesti näyttämään. Tutkimus toteutettiin laadullisena tutkimuksena ja aineisto kerättiin haastattelemalla rekrytoinnin asiantuntijoita. Kerätty haastatteluaineisto analysointiin sisällönanalyysin menetelmin. Tutkimuksessa kävi ilmi, että tekoälyä voidaan hyödyntää monin tavoin rekrytointiprosessin eri vaiheissa, kuten kirjallisten tehtävien tuottamisessa, hakijoiden määrittelyssä ja analysoinnissa sekä haastatteluun valmistautumisessa. Tekoälyn todettiin nopeuttavan ja tehostavan rekrytointiprosessia. Tekoälyn rooli nähtiin ennen kaikkea hyvänä apuvälineenä, ei itsenäisenä päätöksentekijänä. Viimeinen sana rekrytointipäätöksissä tulisi edelleen olla ihmisellä. Koska tekoälyn hyödyntäminen rekrytoinnissa on vielä varhaisessa vaiheessa, sen käyttöön liittyy epävarmuutta esimerkiksi päätösten oikeudenmukaisuuden ja läpinäkyvyyden suhteen. Tekoälyllä voi kuitenkin olla merkittävä ja myönteinen vaikutus rekrytointiprosessien kehittämiseen, kunhan sitä käytetään vastuullisesti ja läpinäkyvästi. Tekoälyä hyödynnettäessä on tärkeää viestiä avoimesti ja läpinäkyvästi, ottaa hakijat huomioon prosessissa sekä toimia lainsäädännön ja tekoälyä sääntelevien asetuksien mukaisesti.
Keywords: rekrytointi; tekoäly; arviointi; fi=Johtaminen ja organisaatiot|en=Management and Organization|; fi=Henkilöstöjohtamisen maisteriohjelma|en=Master's Programme in Human Resource Management|