Avoin tieto ja tiede mahdollisuutena – missä haluamme olla vuonna 2030 - Haapa-aho, Kaisa; Kärki, Anne; Lehto, Anne; Manninen, Juha; Nykyri, Susanna; Tuominen, Kimmo (Suomen tieteellinen kirjastoseura, 2022)
Syyskuun puolivälissä Tampereelle kokoontui lähes 200 osallistujaa KINE 2022 -tapahtumaan. Päivät toivat yhteen niin kirjastosektorit kuin eri puolella Suomea toimivat kirjastotkin. Päivien teemaa Kestävä ja avoin kirjasto käsiteltiin rohkeasti huippuasiantuntijoiden esityksissä ja paneeleissa. Tässä kirjoituksessa syvennymme päivien avoimen tiedon ja tieteen osuuteen ja arvioimme tulevaisuuden kirjastoyhteistyön lähtökohtia.