Fyysisen ja henkisen työhyvinvoinnin välinen yhteys - Viitala, Maria (My University, 2011)
Työhyvinvoinnin avulla voidaan parantaa työntekijöiden viihtyvyyttä työssä, mutta myös heidän terveyttään niin fyysisesti kuin henkisestikin. Ennen kaikkea yritykset hyötyvät työhyvinvointiin panostamisesta, koska se auttaa pitämään nykyiset työntekijät yrityksessä ja ikääntyvän sukupolven pidempään työelämässä. Fyysinen ja henkinen hyvinvointi ovat moniulotteisia käsitteitä, jotka rakentuvat yhteen pienistä paloista. Lopputuloksena syntyy hyvinvoinnin tai pahoinvoinnin tunne, mutta tulee kuitenkin huomioida, että fyysisen ja henkisen hyvinvoinnin kokeminen on subjektiivista ja yksilöstä riippuvaa. Fyysistä ja henkistä työhyvinvointia on usein tutkittu erillisinä osina. Aikaisemmin tutkimuksissa kiinnitettiin paljon huomiota fyysiseen hyvinvointiin, mutta nykyään tietotyöstä aiheutuvat henkiset kuormitukset ja kiire ovat saaneet tutkijat kääntymään enemmän henkisen hyvinvoinnin tutkimiseen. Fyysisen ja henkisen työhyvinvoinnin yhteyttä ei ole vielä kovin paljon tutkittu ja siksi tutkimus keskittyykin niiden mahdollisen yhteyden löytämiseen. Tutkimuksen empiirinen osa suoritettiin Eläkevakuutusyhtiö Eteran tekemän 3T tutkimuksen aineiston pohjalta kvantitatiivisena tutkimuksena. Tutkimuksessa analysoitiin vuonna 2008 vastanneita metsäalan työntekijöitä. Tutkimuksen tulosten analysoinnin perusteella voidaan todeta, että painoindeksi ei takaa hyvää fyysistä kuntoa, mutta lievästi ja merkittävästi ylipainoiset voivat henkisesti paremmin kuin normaalipainoiset. Myös empiiristen tulosten mukaan fyysinen työhyvinvointi on yhteydessä henkiseen työhyvinvointiin ja toisinpäin.
Keywords: Työhyvinvointi; fyysinen hyvinvointi; henkinen hyvinvointi; fi=Johtaminen ja organisaatiot|en=Management and Organization|