Violet, Klaus and Sunny in Lemony Snicket's The Series of Unfortunate Events - Taipale, Veera (My University, 2016)
Tässä tutkimuksessa tarkastellaan Lemony Snicketin The Series of Unfortunate Events -nimisen kirjasarjan kolmea päähenkilöä. Tutkimuksen päämääränä on selvittää, minkälaisia hahmoja Violet, Klaus ja Sunny Baudelaire ovat ja kuinka he muuttuvat sarjan edetessä. Lisäksi päähenkilöt muodostavat kollektiivisen hahmon, ja tutkimuksessa tarkastellaan sen vuoksi myös sitä, millä tavoin päähenkilöt täydentävät toisiaan ja kuinka kollektiivinen hahmo muuttuu sitä mukaa, kun erilliset hahmot kehittyvät. Tässä tutkimuksessa on hyödynnetty Maria Nikolajevan teoriaa selvitettäessä mitä lastenkirjallisuus on, mitä toistuvia teemoja siitä on löydettävissä, ja minkälaisia hahmoja lastenkirjallisuudessa usein esiintyy. Erityisesti Nikolajevan teoria kollektiivisista hahmoista luo pohjaa analyysille. Lisäksi teoriaosuudessa käsitellään lastenkirjallisuudessa usein esiintyviä kaavoja ja orpojen päähenkilöiden käyttöä Melanie Kimballin teorian avulla. Tutkimuksessa selvisi, että kaikki kolme päähenkilöä ovat erilaisia, ja jokaisella heistä on omat vahvuutensa. Tarinan edetessä Violet, Klaus ja Sunny saavat lisää itsevarmuutta ja oppivat uskomaan omiin kykyihinsä. Koska päähenkilöt muuttuvat, niin myös kollektiivinen hahmo kokee muutoksen. Opittuaan tuntemaan omat vahvuutensa, päähenkilöt oppivat myös työskentelemään paremmin yhdessä ja luottamaan toisiinsa.
Keywords: Children’s literature; Orphan stories; Formula stories; Lemony Snicket; fi=Englannin kieli|en=English language|