Persoonallisuuden kehittymisen vaikutus motivaatioon ihmisen elämänkaarella - Hapulahti, Anu (My University, 2006)
Tämä tutkimus käsittelee pääasiassa kahta suurta aihealuetta, jotka ovat merkittäviä yritysmaailmassa. Nämä alueet ovat persoonallisuus ja motivaatio. Vaikka kyseessä on paljon tutkitut aihealueet, ei niitä ole aiemmin tutkittu tässä tutkimuksessa käytetystä näkökulmasta. Tutkimuksen tavoitteena on selvittää, onko persoonallisuustyypin ja tarverakenteen välillä yhteyttä ihmisen elämänkaarella. Tutkimusaineisto käsittää 456 henkilöä. Persoonallisuusteoriana tutkimuksessa käytetään Jungin typologian pohjalle rakennettua Myers-Briggs tyyppi-indikaattoria (MBTI), jonka mukaan jokainen edustaa yhtä persoonallisuustyyppiä kuudestatoista. Persoonallisuustyyppi muodostuu neljän preferenssin yhdistelmästä, jotka kuvaavat ihmiselle ominaista energian suuntaa, havainnointi- ja päätöksentekotapaa sekä elämäntyyliä. Teorian mukaan ihmisen persoonallisuuden heikot preferenssit kehittyvät keski-iässä, minkä vuoksi juuri keski-ikä on tässä tutkimuksessa keskeisessä asemassa. Vastaajien motivaatiota selvitetään Maslow’n tarvehierarkian pohjalta. Maslow’n mukaan ihmisellä on viisi perustarvetta, jotka ovat fysiologiset, turvallisuuden, sosiaaliset, arvostuksen ja itsensä toteuttamisen tarpeet. Kullakin hetkellä yksi tarpeista on muita voimakkaampi ja ohjaa näin ihmisen toimintaa muita tarpeita enemmän. Tutkimuksen teorialuvuissa käsitellään myös muita aihealueisiin liittyviä teorioita, jotta kokonaiskuvan saaminen laajasta teoriakentästä olisi mahdollista. Tutkimuksen tuloksista voidaan nähdä, että itsensä toteuttamisen tarpeet olivat tarpeista voimakkaimmat sekä koko aineistossa että myös usean persoonallisuustyypin kohdalla. Sen sijaan tarvehierarkian alemmat tarpeet, kuten fysiologiset ja turvallisuuden tarpeet, olivat usein matalia. Tuloksista voidaan huomata myös, että persoonallisuustyypillä näyttää olevan yhteys tarverakenteen muotoon. Lisäksi tulokset kertovat, että tarverakenteessa todella tapahtuu muutoksia elämänkaarella. Näiden muutosten voidaan suurelta osin nähdä pohjautuvan juuri persoonallisuustyypin heikkojen preferenssien kehittymiselle. Jatkotutkimus kohdistuu havaintoaineiston syväanalyysiin.
Keywords: persoonallisuus; motivaatio; MBTI; tarvehierarkia; preferenssi; fi=Johtaminen ja organisaatiot|en=Management and Organization|