Digitaalisen televisiolähetteen vastaanotto liikkuvassa ympäristössä - Saarela, Leif (My University, 2010)
Televisiolähetysten vastaanotto liikkuvissa kohteissa kuten juna, linja-auto ja laiva on tullut yhä yleisemmäksi. Suomessa vuonna 2001 käyttöön otettu digitaalinen televisio käyttää ns. monitaajuusverkkoa (MFN, Multiple Frequency Network), joka ei tue liikkuvaa vastaanottoa kuten yhden taajuuden verkot (SFN, Single Frequency Network) tekevät. Tässä diplomityössä tutkitaan mitä mahdollisuuksia on rakentaa Suomessa käytössä olevaan lähetysverkkoon soveltuva älykäs vastaanotin liikkuvaan vastaanottoon käyttämällä sekä paikka- että taajuusdiversiteettiä. Työn teoreettisessa osassa selvitetään mitä tietoja lähettimien tunnistukseen tarvitaan ja miten ne saadaan käyttöön. Käytännön osuudessa suunnitellaan järjestelmä, joka toteuttaa automaattisen tunnistuksen ja ohjaa tavallista kaupallisesti saatavilla olevaa digitaalista tv-vastaanotinta. Diplomityö tarjoaa kuvan digitaaliseen televisiotekniikkaan sekä digitaalisen television käyttömahdollisuuksiin mobiilissa ympäristössä. Toiminnallisista eduista voidaan mainita käytön helpottuminen ja automatisointi.
Keywords: digitaalinen televisio; diversiteetti; mobiili televisio; OFDM; älykäs vastaanotin; fi=Tietotekniikka (KTM)|en=Computer Science|; fi=Tietotekniikan koulutusohjelma (DI)|