Critical Success Factors for Green Supply Chain Management Implementation in the Building Products Manufacturing Industry: Mapei Vietnam Case Study - Pullinen, Lauri; Nguyen, Hanh (My University, 2025)
ABSTRACT: The building products manufacturing industry currently makes a significant impact on environment in terms of energy use, carbon emissions and waste worldwide. Companies in the emerging market must improve with limited resources and varied supplier capabilities. In Vietnam, the ongoing urbanisation and implementation of the National Green Growth Strategy has further increased the urgent needs for credible sustainability actions. At the same time, Mapei Vietnam - the case company for this study must align with Mapei Group’s global sustainability ambitions in terms of carbon neutrality, circularity and waste reduction while to be local subsidiary, Mapei Vietnam is operation with local constraints and uneven supplier capability. Therefore, this study examines how Mapei Vietnam strengthen Green Supply Chain Management (GSCM) by identifying Critical Success Factors (CSFs), evaluating their impact on cur-rent practices, and proposing feasible strategies for GSCM adoption. This study follows a mixed-methods, single-case study framework. Data were collected from internal employees and external stakeholders through questionnaires that included prioritized tasks as well as open-ended questions. The study bases on those literatures of GSCM and a CSFs framework that considers the internal enablers, external collaboration, operating practices, and regulatory alignment. The GSCM and CSFs such as top management commitment and sup-plier collaboration, environmental product declarations, life cycle assessments, and key performance indicators for transparency about environmental good or bad performance are the core concepts. Findings show that while top management commitment and supplier collaboration are two main enablers, and they increase accountability and facilitate practices such as material substitution and logistical redesign, the regulatory compliance supports credibility in markets, access to funding supports initiatives, and employee training needs to reorganize to improve the efficiency of daily work. The research observed gaps in situation assessments and supplier compliance. A resourced-light roadmap was proposed, with focused indicators, simple dashboards, supplier guides, modular trainings, and product documentation. While there are some limitations to the study, such as its single case study and small sample, it provides helpful recommendations to align global goals and compliance with local lived situations, push Vietnam's green growth agenda, and prompt important implications for other subsidiaries working in a similar emerging market to be aligned with global ambitions.

TIIVISTELMÄ: Nykyään, rakennustuotteita valmistavalla teollisuudella on merkittävä vaikutus ympäristöön, energiankulutuksen sekä hiilidioksidipäästöjen ja jätteiden osalta maailmanlaajuisesti. Kehittyvien markkinoiden yritysten on parannettava toimintaansa rajallisilla resursseilla ja vaihtelevilla toimittajakyvyillä. Vietnamissa jatkuva kaupungistuminen ja kansallisen vihreän kasvun strategian toteuttaminen ovat entisestään lisänneet uskottavien kestävän kehityksen toimien kiireellistä tarvetta. Samaan aikaan Mapei Vietnamin, tämän tutkimuksen kohdeyrityksen, on yhdenmukaistettava toimintansa Mapei konsernin globaalien kestävän kehityksen tavoitteiden kanssa hiilineutraaliuden, kiertotalouden ja jätteen vähentämisen suhteen. Paikallisena tytäryhtiönä toimiva Mapei Vietnam toimii paikallisten rajoitusten ja kyvyiltään vaihtelevien toimittajien kanssa. Tässä tutkimuksessa tarkastellaan, miten Mapei Vietnam vahvistaa vihreän toimitusketjun hallintaa (GSCM) tunnistamalla kriittiset menestystekijät (CSF), arvioimalla niiden vaikutusta nykyisiin käytäntöihin ja ehdottamalla toteuttamiskelpoisia strategioita GSCM:n käyttöönotolle. Tämä tutkimus noudattaa yhdistelmämenetelmien, yksittäisen tapauksen tutkimuskehystä. Aineisto kerättiin sisäisiltä työntekijöiltä ja ulkoisilta sidosryhmiltä kyselylomakkeiden avulla, jotka sisälsivät sekä priorisoituja tehtäviä että avoimia kysymyksiä. Tutkimus perustuu vihreän hankintaketjun johtamisesta ja kriittisistä menestys tekijöistä löytyvään kirjallisuuteen, joissa huomioidaan yrityksen sisäiset osapuolet, ulkoiset yhteistyökumppanit, toiminnalliset käytänteet sekä säädösten yhdenmukaisuus. Ylemmän johdon sitoutuminen ja toimittajien yhteistyö, tuotteen ympäristöselosteet, elinkaarianalyysi ja keskeiset suorituskykymittarit ympäristönsuojelun suorituskyvyn läpinäkyvyyden mittaamiseksi ovat keskeisiä käsitteitä vihreän hankintaketjun johtamisessa ja kriittisten menestystekijöiden määrittelyssä. Tulokset osoittavat, että ylimmän johdon sitoutuminen ja toimittajien kanssa tehtävä yhteistyö ovat kaksi tärkeintä tekijää, ja ne lisäävät vastuullisuutta ja helpottavat käytäntöjä, kuten materiaalien korvaamista ja logistista uudelleensuunnittelua, sääntelyiden noudattamista joka lisää uskottavuutta markkinoilla, rahoituksen saatavuutta joka tukee aloitteita ja työntekijöiden koulutustarpeiden uudelleen järjestelyä päivittäisen työn tehokkuuden parantamiseksi. Tutkimuksessa havaittiin aukkoja tilannearvioinneissa ja toimittajien vaatimustenmukaisuudessa. Ratkaisuehdotus on resurssitehokas etenemissuunnitelma, joka sisältää kohdennettuja indikaattoreita, yksinkertaisia koontinäyttöjä, toimittajaoppaita, modulaarisia koulutuksia ja tuotedokumentaatiota. Vaikka tutkimuksella on joitakin rajoituksia, kuten sen yksittäistapaus tutkimus ja pieni otanta, se tarjoaa hyödyllisiä suosituksia globaalien tavoitteiden ja niiden noudattamisen yhdenmukaistamiseksi paikallisten säädösten kanssa, Vietnamin vihreän kasvun ohjelman edistämiseksi ja tärkeiden johtopäätösten tekemiseksi muille samankaltaisilla kehittyvillä markkinoilla toimiville tytäryhtiöille globaalien tavoitteiden yhdenmukaistamiseksi.
Keywords: fi=Tuotantotalous (kauppatieteet)|en=Industrial Management|; Master’s Programme in Industrial Engineering and Management