Etätyöstä työhyvinvointia - Hattukangas, Kirsi Marika (My University, 2025)
Pro gradu –tutkimuksessa tutkittiin hybridityöntekijöiden työhyvinvointia Lapin hyvinvointialueella. Teoreettisena viitekehyksenä oli Työn vaatimusten ja voimavaratekijöiden –malli. Tutkimuskysymykset olivat: 1) Millainen työhyvinvointi on hybridityöntekijöillä Lapin hyvinvointialueella, 2) Mitkä tekijät vaikuttavat työntekijän työhyvinvointiin etätyössä Lapin hyvinvointialueella ja 3) Miten Lapin hyvinvointialue voisi tukea työntekijöiden työhyvinvointia etätyössä Lapin hyvinvointialueella. Tutkimus oli monimenetelmäinen. Kvantitatiivisessa tutkimuksessa käytettiin tilastollisia tutkimusmenetelmiä; korrelaatiot, keskiarvot sekä regressioanalyysi ja kvalitatiivisessa tutkimuksessa käytettiin sisältöanalyysin teemoittelua. Aineiston keruumenetelmänä käytettiin sähköpostitse Lapin hyvinvointialueen työntekijöille lähetettävää kyselylomaketta. Laadulliset vastaukset teemoiteltiin vastaajien kokemuksista fyysisiin, psyykkisiin ja sosiaalisiin tekijöihin, jotka vaikuttavat työhyvinvointiin etätyössä. Määrällisissä tuloksissa saatiin monipuolisesti tietoa työntekijöiden itsearvioidusta terveydestä, työhyvinvoinnista, taukojen pitämisestä, yli- ja lisätöiden tekemisestä, ergonomiasta, viihtymisestä etätyössä, sekä tarpeista ja toiveista jatkaa etätyön tekemistä. Tutkimustulosten mukaan Lapin hyvinvointialueen työntekijöiden työhyvinvointi on keskimäärin hyvällä tasolla, eikä etätyön määrä näytä vaikuttavan työhyvinvointiin. Etätyö koettiin ympäristöystävälliseksi, tehokkaaksi ja keskittyminen etätyöpisteellä paremmaksi kuin toimistolla. Etätyö lisäsi työn imua, mahdollisti laajemman rekrytointialueen maantieteellisesti ja työskentelyn harvaanasutuilla alueilla ilman pitkiä työmatkoja. Etätyön tekeminen mahdollisti autonomisen työskentelyn, hyvän työrauhan, sekä paremman tasapainon työn ja muun elämän yhteensovittamisessa. Työn kuormittavuutta vähensi työmatkojen puuttuminen ja joustavuus työajoissa. Riittävä uni, liikkuminen ja palautuminen koettiin helpommaksi etätyössä. Etätyön haasteiksi nousivat oletetusti työyksinäisyys, kontaktien puute, eristyneisyys, ulkopuolisuus, syrjäytyminen, tuen saaminen ja yhteisöllisyyden puute, tauottaminen, tekniset ongelmat, heikot nettiyhteydet, etäjohtaminen ja puutteellinen ergonomia. Etätyöpisteellä soveltuvat työtilat, huonekalut ja työvälineet tulisi tarkistaa esihenkilöiden ohjauksessa ja etätyöläisten kanssa tulisi sopia etätyön käytännöistä esihenkilön kanssa ennen etätyön aloittamista. Suositellaan jatkamaan etätyön tekemistä nykyisellä hybridimallilla Lapin hyvinvointialueella ja lisäämään etätyömahdollisuuden tarjoamista työntekijöille, koska hybridityön tekeminen näyttää laadullisen tutkimuksen mukaan tukevan terveyttä, työn imua sekä työn ja muun elämän yhteen sovittamista ja läsnäolopäivien koetaan vähentävän etätyöstä aiheutuvia haittoja, kuten yksinäisyyden ja ulkopuolisuuden tunnetta.
Keywords: etätyö; työhyvinvointi; yksinäisyys; uupumus; työn imu; fi=Johtaminen ja organisaatiot|en=Management and Organization|; fi=Liiketoiminnan kehittämisen maisteriohjelma|en=Master´s Programme in Business Development|