Resilience and its Strengthening in Organizations : The Role of Human Resource Management - Myllykoski, Sirja (My University, 2021)
Työelämän jatkuva muutos voi aiheuttaa paineita menestymisestä organisaatioille ja niiden työntekijöille. Yhdeksi tärkeäksi menestymistä määritteleväksi tekijäksi on tunnistettu resilienssi. Yhä useampi organisaatio toimii kompleksisessa toimintaympäristössä, jonka myötä organisaatiot kohtaavat monenlaisia haasteita sekä epävarmuutta. Organisaatioiden vastatessa haasteisiin menestyksekkäästi, työntekijöiden kyvykkyydet ja varsinkin resilienssi ovat tunnistettu kriittisiksi menestystekijöiksi. Tässä tutkimuksessa tarkastellaan resilienssiä ja sen kehittämistä organisaatioissa. Tutkimuksen tavoitteena on selvittää, miten resilienssi voidaan käsitteellistää työelämän kontekstissa, sekä miten resilienssiä voidaan vahvistaa organisaatioissa henkilöstöjohtamisen käytäntöjen kautta. Tutkimuksen tarkoituksena on tuottaa lisää tietoa ajankohtaisesta ja suhteellisen vähän tutkitusta aiheesta sekä syventää aiheeseen liittyvää ymmärrystä. Tutkimuksen teoreettisessa viitekehyksessä keskitytään resilienssin käsitteeseen ja keinoihin, joiden avulla sitä voidaan vahvistaa organisaatioissa. Ensimmäiseksi tarkastellaan, miten resilienssi näkyy työelämässä ja millaisia hyötyjä resilienssillä on todettu olevan. Seuraavaksi tarkastellaan työntekijöiden resilienssin vahvistamista henkilöstökäytäntöjen avulla. Aiheeseen liittyvät aiemmat tutkimukset ovat osoittaneet, että useiden henkilöstöjohtamisen käytäntöjen kautta voidaan vaikuttaa myönteisesti työntekijöiden resilienssiin. Tutkimuksen empiirinen osa on toteutettu kvalitatiivisena tutkimuksena ja lähestymistapana on hyödynnetty kvalitatiivista tapaustutkimusta. Tutkimusaineisto on kerätty haastattelemalla yhdeksää henkilöstöjohtamisen alan ammattilaista. Tutkimusaineisto koostuu heidän näkemyksistään sekä kokemuksistaan resilienssiin ja sen vahvistamiseen liittyen. Tutkimusaineisto on kerätty puolistrukturoidulla haastattelulla ja sen analyysi on suoritettu teema-analyysin avulla. Tutkimustulosten mukaan työelämän kontekstissa resilienssillä viitataan niin työntekijän, tiimin kuin organisaationkin resilienssiin. Resilienssi nähdään kehitettävänä kyvykkyytenä ja resilienssi auttaa työntekijöitä, tiimejä ja organisaatioita selviämään muutoksista ja haasteista paremmin. Nykyajan työelämässä resilienssiä pidetään erittäin tärkeänä kyvykkyytenä jatkuvien muutosten ja haasteiden myötä sekä edellytyksenä menestymiselle. Työntekijän resilientillä toiminnalla viitataan sopeutuvuuteen, joustavuuteen, rohkeuteen sekä kokeiluhalukkuuteen ja sillä nähdään olevan monia myönteisiä vaikutuksia organisaation toiminnalle. Työntekijöiden resilienssiä voidaan vahvistaa organisaatioissa henkilöstöjohtamisen käytäntöjen avulla, kuten arvostamalla työntekijöitä ja panostamalla psykologiseen turvallisuuteen, edistämällä jatkuvaa oppimista, minäpystyvyyttä ja itsensä johtamista, luomalla tukea antava työympäristö sekä kehittämällä johtajuutta. Resilienssin vahvistamisessa korostuu jaettu vastuu, minkä vuoksi organisaation jäsenten jakamat yhteiset toimintatavat sekä tavoitteet ovat olennaisia.

Continuously changing working life may place pressures on success for organizations and their employees. Thus, resilience has been identified as an essential determinant of success for both at the organizational and the individual level. Moreover, organizations operate in a complex environment, where organizations face various challenges and uncertainties. When organizations aim to respond to challenges successfully, employees' capabilities and especially resilience have been identified as critical success factors. This research investigates resilience and its strengthening in organizations. The purpose of the research is to examine how resilience can be conceptualized in working life and how resilience can be strengthened in organizations through human resource management practices. The objective is to provide new information on a topical and relatively little-studied topic and to deepen understanding of the topic. The theoretical framework of the research focuses on the concept of resilience and the ways how it can be strengthened. First, it is discussed how resilience appears in working life and what kind of benefits resilience has been identified to bring. Next, strengthening employee resilience through human resource management practices is discussed. Previous research has identified that various human resource management practices can influence employee resilience beneficially. The empirical part of the research has been carried out as a qualitative research, and the research approach is based on a qualitative case study. The research data has been collected by interviewing nine HR professionals, and the purpose has been to examine their perceptions and experiences on resilience and its strengthening. The data has been collected through a semi-structured interview, and its analysis has been performed utilizing thematic analysis. According to the research findings, resilience in the context of working life refers to employee, team and organizational resilience. Moreover, resilience is seen as a capability that can be developed and it helps employees, teams and organizations to cope better with changes and challenges. Resilience is seen as an essential ability in today's working life with constant changes and challenges and as a prerequisite for success. Employee resilience refers to adaptability, flexibility, courage, and willingness to experiment and it is seen to have various benefits on organizations. Furthermore, resilience can be strengthened in organizations through human resource management practices that focus on valuing employees, investing in psychological safety, promoting continuous learning, self-efficacy and self-management, creating a supportive work environment and developing leadership. In strengthening resilience, a shared responsibility is emphasized, meaning that an organizational members’ shared practices and goals are essential.
Keywords: henkilöstöjohtaminen; resilienssi; organisaatiot; työelämä; fi=Johtaminen ja organisaatiot|en=Management and Organization|; fi=Henkilöstöjohtamisen maisteriohjelma|en=Master's Programme in Human Resource Management|