Ravintolan langaton kassapääte - Kauranen, Hermanni (My University, 2008)
Tämän, luonteeltaan konstruktiivisen tutkielman tavoitteena on löytää toimiva ratkaisu, suomalaisen toimintaympäristön erityispiirteet huomioivalle, kannettavalle kassapäätelaitteelle ja etenkin sen käyttöliittymälle sekä käyttöliittymän logiikalle. Toteutettavuuden kannalta huomioidaan myös langattoman toiminnan erityispiirteitä. Ratkaisun tavoitteena on tuottaa hyötyä niin yritykselle, henkilökunnalle kuin asiakkaallekin. Tutkielmassa on käytetty teoreettis-empiiristä menetelmää, yhdistämällä tekijän sekä suomalaisen että pohjoisamerikkalaisen ravintoala-alan tuntemus ja yhden olemassa olevan järjestelmän analysointi, käytettävyyttä käsittelevän kirjallisuuden pohjalta koottuun viitekehykseen. Lopputulemaksi muodostui suhteellisen rajallinen, mutta tutkielman teoreettiselle viitekehykselle ominainen, käyttöliittymän koemalli eli prototyyppi sekä tätä syventävä kirjallinen ominaisuus- ja toiminnallisuuskuvaus. Tuotetun mallin pohjalta voidaan testauksen ja analysoinnin jälkeen jatkaa kokonaisjärjestelmän kehittämistä.
Keywords: Kassapääte; taskutietokone; käyttöliittymä; käytettävyys; langaton lähiverkko.; fi=Tietotekniikka (KTM)|en=Computer Science|