Esihenkilön rooli työntekijöiden tuottavuuden tukemisessa - Nieminen, Laura (My University, 2026)
Tässä kandidaatintutkielmassa käsitellään esihenkilön roolia työntekijöiden tuottavuuden tukemisessa. Tutkielmassa syvennytään tuottavuuden määritelmään, työntekijöiden tuottavuuden mittaamiseen kompleksisuuteen sekä siihen, millaisin keinoin esihenkilötason johtamisella voidaan tukea organisaation toiminnan tuottavuutta. Tarkemman analysoinnin kohteena ovat tuottavuuteen vaikuttavat tekijät, erilaiset johtamistavat, esihenkilötyön haasteet sekä työntekijöiden hyvinvoinnin merkitys. Tutkielman lähtökohtana on ajatus siitä, että hyvällä ja ihmislähtöisellä johtamisella voidaan edistää työntekijöiden motivaatiota, suoriutumista, työkykyä, työhyvinvointia ja tuottavuutta. Tutkielma on toteutettu aiheeseen liittyvään kirjallisuuteen ja tutkimuksiin perustuvana kirjallisuuskatsauksena. Tuottavuuteen, johtamiseen ja esihenkilötyössä onnistumiseen liittyviä teemoja on perusteltu eri alojen asiantuntijoiden näkemysten ja tutkimustulosten kautta. Esihenkilötason toimintaa voidaan pitää tuottavuuteen pyrittäessä keskeisenä, sillä sen kautta ylemmän johdon asettamia strategisia tavoitteita ja toimenpiteitä voidaan juurruttaa osaksi organisaation jokapäiväistä työskentelyä ja toimintaa.
Keywords: johtaminen; tuottavuus; esihenkilötyö; fi=Tuotantotalous (kauppatieteet)|en=Industrial Management|; fi=Tuotantotalouden ja tietojärjestelmätieteen kandidaattiohjelma|en=Bachelor Programme in Industrial Management and Information Systems|